- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српски Ромео“ корача Пиксијевим стопама

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINAИван Илић
Иван Илић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Двадесетогодишњи Нишлија Иван Илић ове сезоне игра битну улогу у дресу Вероне и израста у озбиљног играча. Момку којег многи у Италији пореде са легендарним Драганом Стојковићем Пиксијем, а не играју на истој позицији, предвиђају блиставу каријеру.
Некадашњи фудбалер Црвене звезде који је прве фудбалске кораке направио у родном Нишу, играјући за Раднички, што му је је још једна заједничка ствар са Пиксијем, који је такође бранио и боје Вероне, одиграо је ове сезоне седам утакмица и постигао прелеп гол против шампиона Интера, када је „боцнуо" голмана Самира Хандановића.
Италија је тада у пуном сјају видела фудбалску интелигенцију, хладнокрвност приликом реализације који поседује момак вреле јужњачке крви.
Илић је одиграо свих седам утакмица за Верону, уписао је три асистенције, просечно има 88 одсто успешности приликом предаје лопте, и чак 55 пасова по мечу, што су за момка од свега 20 лета више некго коректне бројке и зато Италијани сматрају да је „српски Ромео“ велики таленат пред којим је светла будућност.
Везни фудбалер Вероне нашао се и на списку „А“ тима репрезентације Србије на који га је уврстио управо Драган Стојковић на претходном окупљању националног тима за квалификационе мечеве за Мундијал у Катару, док се за октобарске сусрете са Луксембургом и Азербејџаном није нашао на списку од 26 имена.
Ипак, не значи да Стојковић убудуће неће позивати свог Нишлију и момка за којег на Чизми кажу да је наследник пете Звездине звезде јер имају превише тога заједничког.
Подсетимо, Иван Илић има рођеног брата Луку који је такође био члан Црвене звезде,а 2017. године уследио је трансфер у Манчестер сити.
На Етихаду код ригорозног фудбалског учитеља Пепа Гвардиоле нису добили шансу, уследиле су бројне позајмице, како у повратак у Србију у редове Земуна, касније у Нак Бреду, да би се Иван Илић фудбалски у потпуности пронашао у граду Ромеа и Јулије, док је Лука Илић тренутно члан Твентеа из Еншедеа.
Нема сумње да ће Иван наставити да се доказује на теренима широм Италије како би поново привукао пажњу селектора Србије, уједно и великих европских клубова, за које је предодређен док би Верона требало да му буде само успутна станица.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2021
СПОРТ
Британци одушевљени Звездином и Партизановом децом
Детаљ са утакмице Нице и Марсеја - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
СПОРТ
Шта се то дешава у Европи: „Ма, Срби су криви за све“
Звездан Терзић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
СПОРТ
Навијачи Звезде су љути, а Терзић „удара“ на Пиксија и Партизан /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала