- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији у плану нова туристичка рута – по омиљеним местима председника Русије

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Уђи у базу фотографијаШеф руске државе максимално је уживао у природи – овог пута ноћио је у шатору
Шеф руске државе максимално је уживао у природи – овог пута ноћио је у шатору - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Руска федерална агенција за туризам планира да заједно са туроператорима развије нову националну туристичку туру кроз неколико региона Сибира, до омиљених места на којима одмор воли да проводи руски председник Владимир Путин.
Пројекат такве туристичке туре биће размотрен на следећем састанку агенције већ ове године. Планирано је, како истичу, да ова тура обухвати неколико региона Сибира.
Директорка агенције Зарина Догузова на својој страници на Инстаграму честитала је пре неколико дана рођендан Владимиру Путину и захвалила му се на подршци коју пружа туризму и угоститељству.
© Пресс-служба президента РФ / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин на одмору
Руски председник Владимир Путин на одмору - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Руски председник Владимир Путин на одмору
„Сјајно је што и сами подржавате активна путовања по нашој земљи- риболов, трекинг, рекреацију на отвореном...Ово инспирише милионе туриста да открију лепоте Русије“, рекла је она и додала да тим "Ростуризма" ради на националној туристичкој тури до омиљених места која посећује председник.
„Многи туристи се интересује где се наш председник одмара - људи виде невероватна места на ТВ-у и такође желе да их посете и боље упознају своју земљу", рекла је она.
Стога су "Ростуризам" и водећи туроператори Русије покренули иницијативу за увођење нове националне туристичке туре до разних места које је посетио председник.
© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин на одмору у Републици Туви
Владимир Путин на одмору у Републици Туви  - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Владимир Путин на одмору у Републици Туви
Агенција истиче да се тренутно разматрају постојеће туристичке туре по земљи, а заједно са представницима бизниса планирају се и нове туре које ће бити популарне како међу Русима, тако и међу странцима.
Федерална агенција за туризам истиче да од следеће године планира да помогне регионима и предузећима у планирању и реализацији акредитованих тура путем субвенција.
До 2024. године планирано је акредитовање и уређивање више од хиљаду туристичких тура у свим регионима земље. За бесповратну подршку пројектима у туризму, како наводе у "Ростуризму", предвиђено је да се издвоји 5,3 милијарде рубаља, или око 64 милиона евра.
Путин је уживао на свежем ваздуху у природи - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
РУСИЈА
Тајга, планине, шетња, свеж ваздух: Како је прошао Путинов одмор у Сибиру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала