- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ребрача за Спутњик: Сигурно је да може да се направи промена /видео/

© AFP 2023 / JACQUES DEMARTHONЖељко Ребрача
Жељко Ребрача - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
Пратите нас
Прослављени српски кошаркаш Жељко Ребрача био је гост најновијег издања Спутњикове емисије „Миљанов корнер“, у којој је говорио о актуелним темама игре између обруча.
На почетку емисије европски и светски шампион са репрезентацијом Југославије осврнуо се на повратак Светислава Пешића на кормило Орлова.
„Кари је сигурно један од наших најбољих тренера, заједно са Жељком, покојним Дудом, Божа Маљковић је ту, сигурно спада у тај крем. Освојио је са репрезентацијом и 2001. и 2002, освојио је са клубовима, тако да има невиђено искуство и сигурно је да може да направи промену. Суштина је да ли могу играчи да се адаптирају његовом систему, да ли ће он извући из њих максимално... Али, мислим да да, јер је увек имао резултате“, рекао је Ребрача водитељу Миљану Милићевићу.
Пешић је на клупи репрезентације заменио Игора Кокошкова, са којим Србија није успела да се пласира на недавно завршене Олимпијске игре после дебакла против Италије у Београду.
„Он је имао мало времена, била је специфична ситуација – корона, мало дана да се припреми, нису се одазвали сви играчи, тако да то није реална ситуација. Мало је времена било, шта је могао да... Велики део је и до играча који су играли, није само оно 'тренер је крив'“.
Репрезентација СР Југославије на победничком постољу након освајања Светског првенства у кошарци 2002. у Индијанаполису, САД - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
„Пао је на под и почео да се ваља – најежио сам се, нисам знао шта се дешава“
Ребрача се присетио и својих игара у репрезентацији, посебно 1998. године када нико није очекивао да тада Југославија освојио злато на Светском првенству.
„Тада смо стварно врхунски тренирали, били смо невероватно спремни и имали смо ту хемију, јер се знало ко шта ради у репрезентацији. Репрезентација није била место где ти сад треба да дођеш и даш 30 поена. Сви су ту могли да дају, али се прилагоде тиму и дају оно што се тражи у том моменту од њих. Ако неку утакмицу искочи један играч подржимо њега. Није ту сад било: 'Е сад морам ја сваку утакмицу да дам 20, 30 поена...'“.
Ребрача је говорио о још много тема као што су Жељко Обрадовић у Партизану, порука његовог оца покојном Душану Ивковићу, НБА лиги...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала