- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Сви учесници АУКУС-а мораће да одговарају пред светом

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2021
Пратите нас
Све земље савеза Аустралије, Велике Британије и САД (АУКУС) мораће да одговарају пред светском заједницом о њиховим циљевима, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Према њеним речима, Аустралија, Велика Британија и САД су дужне да одговоре не само на основна питања које интересују земље чије се инфраструктуре мењају услед овог потеза, већ и на питања светске јавности као и Међународне агенције за нуклеарну енергију која није добила ни једну информацију о том пројекту.
Такође је рекла и да ни једна од тих земаља АУКУС-а очигледно није узимала у обзир последице затрпавања региона нуклеарним подморницама.
„Да ли се уопште ико запитао о еколошком аспекту целе те идеје уколико се у региону појаве нуклеарне подморнице?“, запитала се Захарова.
Портпаролка руског МИП-а је додала и да је могуће да је цео овај пројекат осмишљен како би се покренула „игра“ на унутрашњим војним тржиштима тих земаља.

„То су пре свега тренутни интереси, међутим увек постоје и средњорочни и дугорочни. Да ли ико о њима размишља уопште?“, закључила је.

Нуклеарна подморница Велике Британије - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
РУСИЈА
Русија упозорава на ризик: АУКУС ће подстаћи друге земље на куповину нуклеарних подморница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала