- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европска унија проширила „црну листу“ због Крима: На мети безбедњаци, судије, тужиоци

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Европске уније испред зграде Европског савета у Бриселу
Заставе Европске уније испред зграде Европског савета у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Савет Европске уније донео је одлуку да прошири санкциони списак против руских и украјинских физичких лица и организација због „подривања територијалног интегритета, суверенитета и независности“ Украјине, додајући на листу осам лица, саопштено је у „Службеном гласнику ЕУ“.

„Савет сматра да би тих осам физичких лица требало укључити на списак лица, структура и органа против којих су уведене ограничавајуће мере због њихове улоге у подривању или угрожавању територијалног интегритета, суверенитета и независности Украјине“, наводи се у саопштењу.

Међу физичким лицима против којих су санкције уведене је и начелник Одељења ФСБ Русије за Крим и Севастопољ Леонид Михајлук. На списку су се углавном нашла лица, запослена у правосудним органима Крима и Севастопоља (судије, тужиоци).
Прецизирано је да су особе које су се нашле на списку „одговорне за спровођење руског закона на илегално припојеној територији – на Криму и у Севастопољу“.
На „црној листи“ укупно се налази 185 физичких лица и 48 организација.
Подсетимо, Савет ЕУ је у септембру ове године продужио 15. пут персоналне санкције ЕУ против руских и украјинских држављана за такозвано нарушавање територијалног интегритета Украјине.
Првобитно је Европска унија увела санкције Русији 31. јула 2014. године на годину дана. У марту 2015. године рок за укидање санкција био је повезан са „потпуном применом Минских споразума“. Од тог тренутка се санкције продужавају на сваких шест месеци већ шест година заредом.
Грб на згради Савета Федерације Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
РУСИЈА
Посланик: Америка спрема нови пакет санкција против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала