- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Грчка послала 250 војника на границу са Турском

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаГрчки војници на граници на Марици
Грчки војници на граници на Марици - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Грчка ће појачати број стражара на граници са Турском, страхујући од повећаног покушаја илегалних миграција због кризе у Авганистану, саопштили су званичници.
Додатних 250 официра придружиће се, у наредних неколико месеци, припадницима граничних снага којих је тренутно 1.500.
Око 800 додатних припадника граничне страже биће такође ангажовано на аеродромима и у регионима у близини грчко-турске границе.
Грчка је пооштрила своју миграциону политику и граничну полицију у последње две године, довршила је изградњу још 40 километара ограде на граници с Турском и активирала нови систем надзора, услед забринутости да ће пад Авганистана у руке талибана покренути нови мигрантски талас према Европи.
Она је такође одбацила наводе група за људска права да потискује мигранте са својих граница и саопштила да је све што чини у борби против илегалне миграције у оквиру међународног права, преноси Б 92.
Грчки министар за миграције Нотис Митарахи рекао је у парламенту да све већи број земаља ЕУ врши притисак на извршну комисију ЕУ-а да донесе оштрије мере за одвраћање миграната.
Грчка, Пољска и Литванија су међу 12 земаља које су прошле седмице послале писмо Европској комисији тражећи оштрије мере на спољним границама ЕУ против илегалне имиграције.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала