- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Украјински лидери су незналице, преговори су бесмислени

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Преговори са тренутним руководством Украјине су бесмислени, јер су то незналице и људи без обавеза који стално мењају позиције, потребно је сачекати да се у Кијеву појави здраво руководство, саопштио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев у чланку који је објављен у листу „Комерсант“.

„Они стално мењају позиције како би удовољили својим прекоокеанским газдама и политичкој конјуктури“, навео је Медведев говорећи о тренутној власти Украјине.

Према његовом мишљењу, управо тако кијевско руководство схвата уметност дипломатије.
„Домаћи Талејрани, француски племићи. Потписују Минске споразуме, договарају се у Нормандијском формату, а затим ─ након унутрашњих турбуленција у Ради, на тргу или вредних упутстава од прекоокеанских газда, мењају позицију у другом правцу“, констатовао је он.
Медведев сматра да су у политици могући компромиси, понекад и нека одступања од формиране позиције, али не у таквој у мери да се усаглашени приступ мења у дијаметрално супротан.
„А нама и нашим партнерима непрестано лажу и одустају од одлука које су донете. И није ствар у конкретним презименима једног или другог руководства. То је став свих украјинских учесника преговора, начин на који се понашају, modus operandi“, написао је он.
Према речима Медведева, у овакве „партнере који се стално такмиче у рушењу не може бити поверења“.
„Што значи да су и преговори са њима апсолутно бесмислени“, подвукао је он.
Говорећи о украјинском лидеру Владимиру Зеленском, Медведев је уверен да је он дужан да брани ставове који су му одвратни и назвао га „човеком изокренутим наопачке“.
Он је такође навео да је тренутна власт Украјине апсолутно несамостална и да се држава налази под директном управом из иностранства. По мишљењу Медведева, то управљање је много чвршће од „интеракције СССР-а са појединим социјалистичким земљама у том периоду".

„Украјина потпуно зависи од новчаних улагања у економију из САД и ЕУ до директног управљања украјинским специјалним службама од стране њихових америчких газда", приметио је заменик председавајућег Савета безбедности Русије.

Медведев је подвукао да Украјина нема никакав значај на линији конфронтације Запада са Русијом.
„Нема будала које ће се борити за Украјину. А бесмислено је да ми са вазалима имамо нека посла. Послове треба решавати са господаром", уверен је он.
Сједињеним Америчким Државама не треба ништа од Украјине осим да се супротставља Русији, додао је он.
„Значи да је овакав савез веома слаб и да ће се у неком тренутку расути у прах", подвукао је Медведев.
Према његовом мишљењу, Русија у односу према Украјини нема ниједан други излаз осим да сачека да се тамо појави „здраво руководство" које ће бити усмерено „не на потпуну конфронтацију са Москвом и организацију дебилних 'Кримских платформи', већ на изградњу равноправних односа и односа који су корисни за обе стране".
„Управо са таквим руководством Украјина и треба да има посла. Русија уме да чека. Ми смо стрпљиви људи", закључио је Медведев.
Министар спољних послова Украјине Павел Климкин - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
РУСИЈА
Украјински политичар: Између Москве и Кијева могућ само хибридни мир
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала