- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одлажу се суђења Јоаникију и никшићким свештеницима?

© Фото : Youtube/Острог Тв Студио/PrintscreenУхапшени свештеници из Никшића
Ухапшени свештеници из Никшића - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Суђење ондашњем епископу будимљанско-никшићком, а садашњем митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и осморици никшићких свештеника, окривљених за кршење здравствених мера о спречавању ширења заразних болести због литије која је прошле године, на празник Светог Василија Острошког, одржана у Никшићу, биће по свему судећи одложено.
Суђење је требало да буде настављено у Основом суду у Никшићу 13. 14 и 15. октобра, али је један од окривљених свештеника, како каже адвокат Сава Костић, један од бранилаца Владике Јоаникија, добио решење о самоизолацији због контакта са члановима породице који имају вирус корона.
Документа која то потврђују адвокат Костић је данас доставио судији Игору Ђуричковићу, који води овај судски поступак, тражећи да се суђења, заказана за 13. 14 и 15. октобар, одложе, преноси Епархија будимљанско-никшићка.
„Како спреченошћу једног од окривљених свештеника да дође на суђење нису испуњени законски услови, верујем да ће судија то уважити и одложити суђење. О новим терминима суђења бићемо накнадно обавештени“, навео је адвокат Костић.
Митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и свештеницима: Слободану Јокићу, Драгану Крушићу, Данилу Зиројевићу, Василију Брборићу, Жељку Ројевићу, Остоји Кнежевићу, Мирку Вукотићу и Николи Маројевићу на терет се ставља кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала