- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси открио задивљујуће податке и одбио полемику са Терзићем /видео/

© REUTERS / MARKO DJURICAДраган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалера Србије, рекао је да је најважније играти добар фудбал и победити пред меч са Азербејџаном у квалификацијама за Мундијал. Стојковић није желео да коментарише речи које му је упутио Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде, али је говорио о наступима играча против Луксембурга.
Србија је у октобарском циклусу забележила победу над Луксембургом у гостима, минималним резултатом, а у уторак је очекује дуел са Азербејџаном у Београду.
Стојковић је рекао да је утакмица у Луксембургу била важна, такмичарска, да је екипа то тако схватила и да је зато победила.
„Били смо тим који је створио девет шанси за гол. На крају победити 1, 2 или 3:0 не мења ништа. Не може свака шанса бити гол. Анализирали смо последњу утакмицу и мене јако радује приступ наших играча. Озбиљно су схватили, иако смо поред тактичке, техничке, физичке припреме имали и психолошку припрему. То је утакмица била где не сме да се направи грешка. То није лако. Сергеј Милинковић-Савић је претрчао 12 и по километара, Душан Тадић такође, Душан Влаховић 11,5 и два дефанзивна играча, Матија Настасић и Милош Вељковић, који су претрчали 11 километара. Са те стране тренер може бити задовољан са овим параметрима. Људи очекују да се постигне 4-5 голова, а то је немогуће“, навео је Стојковић.
После много година Србија је постала тим који игра са два нападача, Душан Влаховић и Александар Митровић чине убитачан тандем.
„То су наши нападачи, имамо и Јовића. Задовољан сам са оним што играју. Слажу се, говоре истим језиком, нема никаквих неразумевања. Битно је да дају све од себе, играју за колектив. По мени, нема ту никаквих проблема“.
После Азербејџана Србији следи „финале“ против Португалије за пласман на Светско првенство, а селектор има проблеме, пошто Александру Митровићу, Душану Тадићу и Немањи Гудељу прети суспензија уколико добију жути картон у Београду.
„Располажемо са информацијама и детаљима. Свесни смо ко све има картон. Још тројица имају картоне. Имамо довољно времена да размислимо о тиму. Сутра ћу одлучити. Нема пресинга и нечега што мора. Треба бити паметан и направити тим који је способан да сутра реши утакмицу у своју корист“, навео је Стојковић.
Селектор је медијима поручио да неће мењати свој стил игре.
„Да се бранимо можда? Играћемо са довољно нападача, са колико год буде било потребно. Овај меч са Азербејџаном схватамо озбиљно. То је једна добра екипа, која може да направи доста проблема противнику. Морамо да будемо опрезни. Квалитет њихов да зауставимо."
Велику буру у јавности недавно је подигла изјава Звездана Терзића, генералног директора Црвене звезде који је рекао да Пикси не би требало да се меша у дешавања у српском фудбалу, пошто је констатовао да у српском фудбалу више нема намештања.
„Но комент“, кратко је прокоментарисао Стојковић.
Србија против Азербејџана игра у уторак од 20.45 уз директан текстуални пренос на Спутњик спорту.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала