Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Захвалност Русији уочи отварања Сајма наоружања и војне опреме

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеНебојша Стефановић и Андреј Бојцов
Небојша Стефановић и Андреј Бојцов - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
Пратите нас
Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небојша Стефановић састао се данас са замеником директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације Андрејем Бојцовим, уочи сутрашњег свечаног отварања Сајма наоружања и војне опреме „Партнер 2021”.
Министар Стефановић оценио је да сарадња наших двеју братских земаља у области одбране иде константно узлазном линијом и изразио велико задовољство достигнутим нивоом у војнотехничкој сарадњи. Он се захвалио Руској Федерацији на помоћи у јачању капацитета Војске Србије, а на основу постигнутог договора двојице председника Александра Вучића и Владимира Путина из 2016. године.
Такође, министар одбране је и овом приликом изразио захвалност Србије Русији на чврстој и доследној подршци коју пружа у очувању нашег територијалног интегритета и суверенитета.
Заменик директора Федералне службе за војнотехничку сарадњу Руске Федерације Андреј Бојцов захвалио се на позиву за учешће на овогодишњем јубиларном 10. Сајму наоружања и војне опреме „Партнер 2021“.
Он је оценио да су односи наших земаља у области одбране на изузетном нивоу и да посете високог нивоа свакако доприносе њиховом јачању. У том контексту он се осврнуо на учешће министра Стефановића на Московској конференцији о међународној безбедности и његов сусрет са министром Сергејем Шојгуом, као и на чињеницу да је Србија ове година била по први пут један од 11 суорганизатора Међународних војних игара.
Саговорници су се сагласили у опредељености за разматрање даљих могућности унапређења сарадње, посебно у војно-техничкој и војно-економској области.
Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2021“ - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Отворен сајам наоружања у Београду, Србија и Азербејџан потписали споразум о војној сарадњи /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала