- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Некада руско „тајно оружје“, а сада – машина које се сви плаше

© AP Photo / Andy BrownbillРуски тенисер Аслан Карацев против Григора Димитрова
Руски тенисер Аслан Карацев против Григора Димитрова - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Руски тенисер Аслан Карацев је током 2021. године од анонимуса широј тениској јавности дошао до нивоа који га сврстава у сам врх АТП ранг листе, због чега нема противника који у дуеле против њега улази без одређене дозе страха.
Пре само нешто више од годину дана Карацев није био ни у најбољих 200 на свету.
Почетком текуће године био је „тајно оружје“ пред почетак АТП купа у Аустралији, где га је репрезентација Русије чувала за дубл.
„Аслан је био наште тајно оружје за дубл. Не шалим се“, рекао је у фебруару Андреј Рубљов након освајања АТП купа.
Непуних годину дана касније Карацев се налази на 11. месту у Трци за Завршни турнир у Торину и врло је могуће да ће бити међу најбољих осам на крају сезоне.
То ће доста зависити и од резултата у Индијан Велсу, где игра сјајно и где је разбио Дениса Шаповалова у трећем колу са 7:5, 6:2, а наредни ривал, у осмини финала, биће му Хуберт Хуркач.
Карацев је ове сезоне, подсетимо, први пут заблистао на Аустралијан опену недуго након поменутог АТП купа, када је дошао до полуфинала, где га је сачекао мотивисани Новак Ђоковић.
Подједано добре резултат није остварио на осталим гренд слемовима, пошто је највише догурао на УС опену где је испао у трећем колу, али је дошла прва АТП титула – и то из серије 500 – уз финале Србија опена (и тријумф против Ђоковића), ренкинг каријере у виду 23. места и много победа...
Тачније, укупно 30 победа у 2021. години, наспрам укупно три победе на АТП туру које је имао од 2011. године, када је постао професионалац, па све до... Краја 2020.
Наредне недеље ће дебитовати у Топ 20, а уколико успе да покори Индијан Велс, потенцијално бити и 14. на свету и практично загарантовати своје место у Торину.
Невероватна прича момка из Владикавказа који је прошле године у ово време, када је имао 27 година, тек кренуо да активно иде на АТП турнире а не на челенџере...
Американац одушевљен Новаковим односом према Русу /видео/
Ђоковићу се дрма престо, а Рус поручује: „Спреман сам“
Бројеви које би Федерер радо заборавио – Ђоковић је испустио само три „велике шансе“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала