- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кнежевић: Извјештај са Цетиња да буде доступан јавности

© Sputnik / Уступљено СпутњикуЦрногорска полиција на Цетињу
Црногорска полиција на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић најавио је да ће данас затражити да извјештај Комисије о догађајима на Цетињу буде достављен Одбору за безбједност и одбрану.
„Такође тражим, да уколико је извјештај проглашен ознаком тајно, са њега буде скинута ознака тајности, јер Црна Гора треба да зна“, навео је Кнежевић на Твитеру.
Подсјетимо, Комисија црногорског Владиног Бироа за оперативну координацију безбједносних служби завршила је извјештај о резултатима поступања сектора безбједности током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, 5. септембра на Цетињу.
Шеф Комисије и члан скупштинског Одбора за безбједност и одбрану из Социјалистичке народне партије, Драган Ивановић, казао је у понедељак Спутњику да је извјештај прослијеђен Владином Бироу за безбиједност.
Ивановић је казао да о садржини извјештаја не може говорити, јер тај документ има ознаку тајности.
Комисија је формирана након што је премијер Здравко Кривокапић отворио питање повјерења министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу и директоре Управе полиције (УП) Зорану Брђанину, незадовољан наводним оклијевањем у издавању директива полицији, 4. септембра.
Након изјаве Дритана Абазовића да ће ускратити подршку Влади ако буде иницирано разрјешење Секуловића, одлучено је да се случај истражи и да се потом донесе одлука.
У Комисији су, осим Ивановића, представници УП, Агенције за националну безбједност (АНБ), Министарства одбране и савјетник вицепремијера.
Комисија је финалну процјену поступања сектора безбједности и његових челника сачинити на основу извјештаја полиције, МУП-а и АНБ-а у вези догађаја на Цетињу.
Црногорски медији, иначе, данас износе спекулације шта стоји у Извјештају, па тако „Вијести“ пишу да је у том документу наведено да су у ноћи између 4. и 5. септембра у кабинету премијера наводно биле и особе које ту нијесу требале да буду, да су Секулић и Брђанин били против тога да се устоличење догоди на Цетињу, као и да је оцјењено да је полиција на крају професионално обавила свој посао.
Митрополит Јоаникије у цетињском манастиру - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2021
РЕГИОН
Митрополит открива шта се дешавало у ноћи уочи устоличења
Полиција на Дворском тргу на Цетињу 4. Септембра
 - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
РЕГИОН
Влада награђује полицајце који су били на Цетињу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала