- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Патриота са етикетом квислинга: Сећање на Милана Кашанина I Спутњик интервју

Пратите нас
Kо је био и чиме је задужио српску културу Милан Кашанин, књижевник и преводилац, директор Музеја савремене уметности, Музеја кнеза Павла, оснивач и први директор Галерије фресака, добитник високих домаћих и међународних признања, носилац Легије части?
Да ли је изложба „Милан Кашанин — у сенци славе“, отворена у Педагошком музеју, која прати пут младог Србина рођеног „на периферији српског народа“, у Барањи, успела да портретише његов животни пут који је водио преко Новог Сада, Београда и Париза, кроз оба светска рата, до поратног оспоравања?
О томе да ли је за Кашанина било теже чување блага Народног музеја за време окупације или време после ослобођења када је проглашен квислингом власти, оставши без куће, посла и права на рад? Шта му је давало снагу да упркос искушењима и тешкоћама, на крају живота каже „имао сам тежак али срећан живот“ — у Спутњик интервјуу говоре аутори поставке проф. др Зорица Хаџић и Марина Бојић, ћерка Милана Кашанина.
Спутњик интервју, 12.10.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала