- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Почеле вежбе НАТО-а код границе са Белорусијом: Три хиљаде војника спремно за маневре „Гвоздени вук“

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаМеђународне војне вежбе "Summer Shield XIV" у Летонији
Међународне војне вежбе Summer Shield XIV у Летонији - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
У литванском граду Пабраде, недалеко од границе са Белорусијом, почињу међународне војне вежбе НАТО-а „Гвоздени вук 2021 II“ (Geležinis vilkas 2021 II), саопштила је прес-служба војске Литваније.
Како се наводи, механизована пешадијска бригада Оружаних снага Литваније „Гвоздени вук“ најавила је повећање борбене готовости. Током војних вежби користиће се имитација муниције и експлозива.
Војне вежбе ће трајати око две седмице. У њима ће учествовати 3.000 војника и хиљаду јединица војне технике који су већ на путу ка полигону Пабраде. У маневрима ће учествовати војници из Литваније и других земаља НАТО-а – Белгије, Чешке, Велике Британије, Шпаније, САД, Летоније, Пољске, Луксембурга, Норвешке, Холандије и Немачке, као и војници из Украјине. Главне операције којима ће се војска обучавати биће одбрана и напад, наводи се у саопштењу.
Од 12. до 14. октобра учесници у војним вежбама и борбена опрема биће пребачени из касарни на полигон, стога ће бити повећано кретање војне технике литванским путевима.
Војне вежбе „Гвоздени вук 2021 II“ имају за циљ процену спремности војне групе фронтовских снага НАТО-а у Јонавском округу и штаба механизованог пешадијског батаљона „Велики кнез Литваније Алгирдаз“, као и проверу сарадње са командом моторизоване бригаде „Гвоздени вук“ и другим НАТО савезницима.
Заставе Русије и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 12.09.2021
РУСИЈА
Интеграција Русије и Белорусије учиниће их нерањивим за спољне притиске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала