- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Рјабков и Нуландова: Русија предлаже Америци укидање свих ограничења

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаАмеричка застава на аутомобилу испред МИП Русије
Америчка застава на аутомобилу испред МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Москва је предложила Вашингтону међусобно укидање свих ограничења које су Русија и САД уводиле једна другој у последњих неколико година, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Посебна пажња је посвећена питањима која се тичу рада дипломатских мисија Русије и САД на територијама те две земље. Руска страна је истакла да непријатељске антируске акције неће остати без одговора, али да Москва не тежи даљој ескалацији. Предлажемо да се укину сва ограничења које су обе стране уводиле у последњих неколико година“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије, објављеном након састанка заменика шефа руске дипломатије Сергеја Рјабкова и заменице америчког државног секретара Викторије Нуланд.

Такође се наводи да је Рјабков током састанка истакао да наставак конфронтационе политике Вашингтона може да доведе до даље деградације односа са Москвом.
„Потребан је реалистичан приступ који подразумева изградњу односа на основу принципа равноправности и међусобног уважавања интереса“, прецизирано је у саопштењу.
Подсетимо, заменик шефа руске дипломатије Сергеј Рјабков данас се састао у Москви са заменицом америчког државног секретара Викторијом Нуланд. Разговори у Министарству спољних послова су трајали око два сата, а Рјабков их је описао као крајње отворене.
Поглед на амерички Капитол у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2021
РУСИЈА
Сенатори траже од Бајдена: Протерајте 300 руских дипломата ако Москва не испоштује принцип паритета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала