Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Села на северу са већинским Албанцима прелазе под надлежност Полицијске станице Јужна Митровица

© AP Photo / Visar KryeziuКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Министар полиције привремених институција у Приштини Ђељаљ Свечља поручио је да ће села у којима већински живе Албанци у близини северне Косовске Митровице прећи у надлежност Јужне полицијске станице.
Свечља је на Фејсбуку написао да су овај захтев упутили Албанци из више села и градоначелник јужне Косовске Митровице Агим Бахтири.
„Након захтева градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија и становника села Суви До, као и прегледа катастарских мапа општине Јужна Митровица, катастарске зоне Суви До, Гушавац, Горње и Доње Винарце и Витомирић прелазе под одговорност полицијске станица у Јужној Митровици“, написао је Свечљла.
Према његовим речима, ова одлука је данас ступила на снагу, а о томе су обавештени генерални директор полиције Самедин Мехмети и два регионална директора полицијских станица.
Мешовито село Суви До, које се налази на пар километара од северне Косовске Митровице, катастарски припада општини Северна Митровица чији су припадници полиције до сада контролисали овај пут што је што је Србима у овом крају давало одређену сигурност.
Ипак, настојање градоначелника Агима Бахтирија су да Суви До припоји Јужној Митровици, пренео је Косово онлајн.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала