- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Словенски штит 2021“: Заједничка вежба руске и српске војске у Србији

© Фото : Министарство одбране/Даримир Банда„Словенски штит 2021“
„Словенски штит 2021“ - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
Пратите нас
Припадници Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Ваздушно-космичких снага Оружаних снага Руске Федерације ове недеље реализују тактичку вежбу са бојевим гађањем „Словенски штит 2021“.
Организовање и извођење противваздухопловних дејстава у заштити територије и сопствених снага тема је заједничке вежбе, која се одржава на војним полигонима и у ваздушном простору Републике Србије.
У складу са сценаријом вежбе, биће образована заједничка групација ПВО Војске Србије и Оружаних снага Руске Федерације која ће увежбавати борбене радње и поступке у операцији заштите стратегијског објекта од извиђања и дејства из ваздуха.
Реализацијом оваквих вежби унапређује се обученост команде и јединица Ратног ваздухопловства и ПВО за извођење операција ПВО, размењују искуства, јача билатерална војна сарадња и подиже интероперабилност Војске Србије, саопштило је Министарство одбране.
Артиљеријско-ракетни систем за противваздухопловну одбрану „Панцир С1“ на полигону Пасуљанске ливаде - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
"Словенски штит": Русија шаље системе ПВО у Србију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала