- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Калинић објаснио спорну изјаву о Космету

© Фото : КК Црвена звездаНикола Калинић
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
Пратите нас
Никола Калинић, српски кошаркаш и ас Црвене звезде, прокоментарисао је спорну изјаву коју је дао о Косову пре неколико година и открио да ће једну месечну плату донирати српском народу на Космету.
Калинић се ове године вратио у Црвену звезду после неколико година у иностранству.
То се није свидело једном делу навијача црвено-белих због једног спорног интервјуа о Косову, након којег је недгуо затим дочекан ружним скандирањима у Београдској арени док је био гост у дресу Фенербахчеа.
„Жао ми је што је моја изјава око Косова и Метохије погрешно пренета, схваћена и протумачена. Због свега тога се лоше осећам и то ме као младог човека боли. Нисам имао намеру да било кога повредим, било којом својом изјавом и потезом, и ако се то догодило, извињавам се. Морам да нагласим да је за мене Косово и Метохија неизоставни део Србије и да тако треба да остане заувек“, рекао је Калинић за „Спорт Клуб“.
Уз појашњење става о Косову и Метохији, бивши играч Фенера и Валенсије је открио да је једну месечну плату донирати српском народу на Космету.
„Мислим да је важно да подсетим јавност да сам са репрезентацијом своје државе Србије освојио сребрну медаљу на Светском првенству у Мадриду 2014. године, као и на Олимпијским играма у Рију 2016. године. Освајач сам Евролиге 2017. године у Истанбулу, где сам по завршетку финалне утакмице ставио на себе заставу своје државе Србије. У прилог свему овоме, одлучио сам да донирам једну своју месечну плату цркви наменски за помоћ српском народу на Космету“.

Шта је Калинић рекао о Косову?

„Откад знам за себе, а рођен сам 1991. године, постоје проблеми и размирице око Косова. Свестан сам да ће ме многи замрзети сада, али време је да неко то каже јавно: 'Хајде да решимо више тај проблем, извучемо шта можемо и наставимо даље'. Косовски бој је био пре 600 и више година, а већ доста деценија то није 'наша' територија, нека ме исправе старији и паметнији ако грешим. Нико не живи од прошлости и што се пре помиримо са садашњошћу и наставимо даље, боље ће нам бити. Нисмо небески народ, нити смо икада били, имали смо светлих момената у прошлости, али морамо да се помиримо с тим да смо сада мала и небитна тачка на огромној мапи света. Ко ми не верује нека пропутује мало светом и нека каже странцима одакле је и ко је – доживеће шок, сигуран сам. Ја сам га доживео. Недавно је и потписан нови уговор о сарадњи између Немачке и Француске, први је био 1963, дакле 16 година после свега што се дешавало у Другом светском рату. Еј, 16 година од свих злочина, злодела и жртава су схватили да морају заједно да раде и погледајте где су сада? А ми и даље причамо о Косовском боју и ко зна чему...“, изјавио је српски кошаркаш у јануару 2019. за „Блиц“.
О Косову и Метохији је недавно говорио и Марко Кешељ, који је у „Миљановом корнеру“ открио да је најпоноснији на свој хуманитарни рад у организацији „Срби за Србе“.
Никола Калинић, српски кошаркаш (десно), током утакмице против Асвела  - Sputnik Србија, 1920, 04.03.2021
Какве везе домаћи парадајз има са Николом Калинићем? /видео/
Шпански тренер полудео због одлуке арбитра на утакмици Фуенлабраде и Сан Пабло Бургоса - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2021
СПОРТ
Тренер направио хаос, Срби гледали у чуду /видео/
Зоран Мока Славнић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2021
СПОРТ
„Америка је на све начине покушавала да спречи Јокића... Србија? То или имаш, или немаш“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала