Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Акција на северу Косова координисана са међународним актерима“

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција у северној Митровици
Косовска полиција у северној Митровици - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Косовски министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља изјавио је да је за акцију косовске полиције у неким општинама на Косову постојала координација са међународним савезницима.
Он је рекао да у оперативним центрима полиције постоје међународни представници који им помажу у обављању дужности, преноси Зери.инфо.
"Ова акција је уперена против шверца, што је рана која исцрпљује финансије намењене држави Косово. Имали смо координацију са међународним актерима у вези са овом активношћу", рекао је Свечља на конференцији за новинаре.
Он је додао и да таквих акција у борби против шверца има готово свакодневно, постављајући питање да ли косовска полиција увек треба са неким да координира.
Свечља, такође, тврди да су демонстранти у северном делу Косовске Митровице данас током сукоба "против полиције користили дуго оружје", преноси Економиа онлине.
"С обзиром на ову ситуацију желим да нагласим да смо посвећени закону и реду. Данашња акција је била успешна и завршена је хапшењем неколико људи, а спровођена је на целом Косову, тако да никако није усмерена против грађана са севера земље. Наше институције неће толерисати нарушавање уставног поретка, а сви који крше закон биће ухапшени", навео је Свечља.
СРБИЈА
Састанак у Рашкој, Срби са КиМ: Немојте да дозволите да нас туку, Вучић: Београд је уз вас
Косовска полиција у Косовској Митровици - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СРБИЈА
Ментори косовске независности гурају радикализацију — и ово није крај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала