- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ана Брнабић најавила радну групу за праћење цена енергената

© Tanjug / TARA RADOVANOVICПремијерка Србије Ана Брнабић
Премијерка Србије Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Председница Владе Србије Ана Брнабић председавала је заједничкој седници Савета за координацију активности и мера за раст БДП и Комисије за капиталне инвестиције на којој су анализирани економски показатељи у привредним областима које на БДП утичу и изазовима са којима се суочава привреда у наредном периоду.
На седници су разматрани потенцијални ефекти које би раст цене енергената могао да има на привреду и индустрију, као и на финалне цене одређених потрошачких добара, имајући у виду да је комплетном грађанству и малим привредницима гарантовано снабдевање.
Премијерка је најавила формирање радне групе чији ће задатак бити праћење кретања цене енергената на тржишту, идентификација могућих ефеката оваквих кретања на крајње потрошаче и привредне субјекте, као и предлагање мера Влади Србије за ублажавање ситуације у које би потенцијално могла да се нађе српска економија.
Министар финансија Синиша Мали уверен је да ова енергетска криза неће дуго трајати и да ће се тржиште стабилизовати, али да ће се ефекти осећати дугорочно, уз напомену да цена електричне енергије не утиче подједнако на све гране привреде.
На седници је речено и да се тренутно ради на нова капитална 74 пројеката, док су њих 81 у фази реализације. То је, како је констатовано, резултат рада целе владе и свих министарстава, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала