- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јапанско море домаћин руско-кинеским вежбама/видео/

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаРатна морнарица Русије
Ратна морнарица Русије - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
У току су заједничке руско-кинеске војне вежбе „Поморска сарадња 2021“ у Јапанском мору, саопштила је прес служба Источног војног округа Пацифичке флоте.

„У Јапанском мору ће 14-17. октобра бити одржане заједничке руско-кинеске војне вежбе „Поморска сарадња 2021“, наводи се у саопштењу.

Ратна морнарица Русије на вежбама учествује ратним бродовима и пловилима, као што су велики противподморнички брод „Адмирал Пантелејев“, корвете пројекта 20380 „Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов“ и „Громки“, два миноловца, подморница пројекта 877 „Уст Бољшерецк“, као и ракетни бродови и спасилачки тегљачи.
Кинеска Ратна морнарица на вежбе је извела разараче „Кун мин“ и „Нан чан“, корвете „Бин чжоу“ и „Лу чжоу“, као и дизел подморницу и спасилачки брод.
Саопштено је да ће војници Русије и Кине одржати заједничке тактичке маневре, вежбе за обезбеђење територије од мина, спровешће артиљеријске нападе на циљеве у мору и тражити и блокирати подморнице условног противника у назначеним рејонима.
Заједничке вежбе Русије и Кине први пут су одржане у августу 2005. године. Од 2012. године се сваке године одржавају специјализоване поморске вежбе Морска интеракција чији је циљ јачање борбене готовости Русије и Кине са циљем заједничког суочавања претњама на мору. Током 2020. године вежбе се нису одржале због пандемије вируса корона.
Мали ракетни брод Велики Устјуг на војним вежбама Каспијске флоте у луци Махачкала - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
РУСИЈА
Руски морнари први пут користили извиђачке дронове са ракетног брода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала