- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Потпредседник руске владе: „Северни ток 2“ ускоро спреман за почетак рада, све зависи од Европљана

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Ленинградской области
Строительство газопровода Северный поток-2 в Ленинградской области - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Гасовод „Северни ток 2“ ће у наредним данима бити спреман за почетак рада, а надаље ће све зависити од Европљана, изјавио је потпредседник владе Русије Александар Новак, излажући на форуму „Руска енергетска недеља“.
„Северни ток 2“ је изграђен, тренутно су у току припремни радови и пуњење цеви неопходним количинама гаса. Сматрам, да ће у наредним данима бити спреман за пуштање у рад“, рекао је Новак.
Он је додао да је компанија оператор „Норд стрим 2 АГ“ која се бави изградњом гасовода заједно са европским партнерима спровела неопходне радове. Потпредседник руске владе је навео да даље све зависи од немачког регулатора и од тога када ће он дати дозволе.
„Северни ток 2“ предвиђа изградњу два крака гасовода укупног капацитета 55 милијарди кубних метара гаса годишње од руске обале преко Балтичког мора до Немачке. Пројекат реализује оператор „Норд стрим 2 АГ“ са јединим акционаром – „Гаспромом“. Финансијски партнери су европске фирме „Ројал дач шел“, „ОМВ“, „Анжи“, „Унипер“ и „Винтершал“.
Свој коментар о томе због чега су европски потрошачи за енормне цене гаса одмах оптужили Путина у ауторској емисији Мој поглед на Русију дала је Љубинка Милинчић:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала