- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Човек који је Русији донео игру и песму /видео/

© REUTERS / EVGENIA NOVOZHENINAВалери Карпин
Валери Карпин - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Долазак Валерија Карпина на место селектора Русије протекао је скептично и било је превише оних који су га оспоравали. А онда се догодило чудо! Од јула до октобра, успео је да препороди „зборнаја команду“ и да се преко Хрвата пробије на чело Групе Х, а пласман на Мундијал постао је реалност.
Сада га славе у Русији, а навијачи с правом питају председника када ће нови уговор за Карпина?!
Песма и игра у свлачионице Русије после тријумфа у Марибору над Словенијом у Људском врту (2:1), нешто што је било незамисливо јер је под командом Станислава Черчесова атмосфера била убијена, али је Карпин за експресно кратак временски период и то успео да промени.
Како? Резултатима, јасно! Победе су спорту, фудбалу, мелем за све ране. За само месец и по дана некадашњи везиста Реал Сосиједада успео је да мотивише саиграче и да с њима креира чудо.
Карпин је дебитовао ремијем без голова код куће против Хрватске, да би онда нанизао четири победе са само једним примљеним голом. И то оним у Словенији (2:1). За то време Хрватска се оклизнула у Осијеку против Словачке (2:2), па су Руси засели на чело табеле и држе све у својим рукама у предстојећа два меча.
Наредни ривал им је Кипар 11. новембра у Санкт Петербургу, па у случају да упишу сва три бода, проста рачуница гласи да би Русији 14. новембра у Сплит против Хрватске био довољан и бод за директан лет у Катар на Мундијал наредне године.
Иначе, Карпин који је за „Зборнаја команду“ одиграо 72 утакмице заплесао је после тријмуфа над Словенијом у свлачионици у Марибору, чувену руску песму „Валера“, а пратили су га стидљиво и фудбалери са осмехом на лицу.
За то време новинари су питали председник Фудбалског савеза Русија Александра Дјукова када ће Карпин добити нови уговор...
„Карпин ће сам себи аутоматски продужити уговор уколико наставимо овако да играмо. Хајде сада да се фокусирамо на меч са Кипром“.
А шта се то догодило са Русијом откако је стигао Валери Карпин? Систем игре је промењен у формацију 4-3-3 и тачно се зна ко шта ради, како назад, тако и напред.
Карпин је направио круцијалан потез тиме што је вратио Фјодора Смолова, који има зацементирано место у стартних 11, а на четири утакмице под новим селектором постигао је гол и уписао три асистенције.
Ако Руси наставе да играју као и досад, јасно је да ће „Валера“ бити хит који ће грмети и у Катару.
Сукоб полиције и хулигана - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Преседан – Енглези и Мађари заменили улоге?! /фото, видео/
Навијачи Албаније током утакмице против Пољске - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
„Да су Срби ово урадили Албанцима...“ /фото/
Фудбалер Швајцарске Џердан Шаћири - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Драма око јакне ОВК и Шаћирија се наставља: „Селектор је отео капитенску траку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала