- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија поручила НАТО-у : Обуздајте разуларене радикалне косовске Албанце

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије захтева да контингент НАТО „обузда радикалне косовске Албанце, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова поводом најновијих инцидената на северу Косова када је један Србин упуцан, а више њих повређено.

„Захтевамо да Мисија на Косову испуни свој мандат у складу са Резолуцијом СБ УН 1244 и да обуздају разуларене радикалне косовске Албанце. Напомињемо да постојећи контингент НАТО има пуну одговорност за осигуравање мира и безбедности у покрајини“, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Она је указала на демонстративно одбијање косовских Албанаца да одустану од својих агресивних планова с циљем да очисте Косово од неалбанског становништва стварањем неподношљивих услова за живот.
Руско Министарство је одлучно осудило поступке косовских власти који су, како се наводи, свесни некажњивости и који користе сваки повод да би, уочи локалних избора 17. октобра, изазвали међу локалним становништвом талас србофобије и на том таласу превагу ултранационалистичких снага неспособних за договор.
Очигледно је, истичу у Москви, да радикална „влада“ Аљбина Куртија не сматра да има икакве обавезе, отворено игнорише чак и оне на Западу који настављају да лобирају за међународну легализацију незаконите, једнострано проглашене независности Косова, додала је она.
„Упозоравамо: такав став Приштине и нејасна реакција њених ‘покровитеља’ неизбежно изазивају кретање ка отвореном сукобу, уништавају претпоставке за наставак, и без тога блокираног, дијалога две стране“, истакла је Захарова.
Ентони Годфри - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
СРБИЈА
Амерички амбасадор у Београду: Будите сигурни, вршимо притисак
Косовска полиција спровела је јуче акцију у којој је затворено више продавница у северном делу Косовске Митровице и околним местима и на тај начин изазвала реакцију житеља тог града, који су камионима и возилима блокирали поједине градске улице и раскрснице.
Полиција је раније данас користила шок бомбе и сузавац, а активиране су и сирене за узбуну. Нешто касније пристигли су и припадници специјалне јединице Росу. Слична акција одвијала се и у Звечану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала