- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда и Партизан у исто време – једни у Москви, а други у Загребу

© Фото : АБА лига / КК Црвена звезда мтсМарко Симоновић и Урош Трифуновић – КК Партизан против КК Црвена звезда
Марко Симоновић и Урош Трифуновић – КК Партизан против КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде у петак у 19 сати играју против ЦСКА у Москви у четвртом колу Евролиге, док се Партизан у исто време састаје са Цибоном у Загребу у оквиру четврте рунде АБА лиге.

ЦСКА – Црвена звезда

„ЦСКА сваке године напада врх, има исте циљеве. Тако је и ове сезоне. Већ на почетку је показао да је међу фаворитима за освајање. Тим пун квалитета, искуства, трофеја. Чека нас тежак посао у Москви и биће потребно да будемо јако добри да би парирали ЦСКА“, изјавио је тренер Дејан Радоњић.
Звезда у Русију иде после тријумфа против Жалгириса, а Радоњић је истиче да његова екипа треба да види како ће да одговори на квалитет ривала.
Дејан Давидовац и Никола Калинић – КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Звезда гранитном одбраном разбила Жалгирис
„Да видимо колико можемо да будемо конкурентни против фаворита за освајање и на основу тога ћемо правити анализе и давати конкретне одговоре. У таквој смо фази да је потребно одређено време и број тестова да би нешто конкретније могли да кажемо, јер нисмо имали прилике да урадимо све што је било планирамо“, рекао је Радоњић.
„Надамо се да ћемо што пре изаћи из проблематике са повредама и да ћемо имати још играча на које можемо да рачунамо за следећи период, који је такође јако захтеван. Сигурно ћемо дати све од себе и покушати да одиграмо најбоље што можемо. Знамо против кога играмо, али желимо да изађемо на паркет и дамо максимум“, закључио је Радоњић.
Кошаркаш Дејан Давидовац сматра да је ЦСКА и ове сезоне један од фаворита за титулу првака Европе и да ће његов тим имати тежак задатак у Москви.
„ЦСКА је у овом тренутку можда и најбоља екипа у Европи. Тешка утакмица, али даћемо све од себе да покушамо да их победимо. Идемо у Москву расположени и очекујем добру утакмицу“, рекао је Давидовац.

Цибона – Партизан

Кошаркаши Партизана у исто време гостују Цибони у Загребу. Оба клуба регионални класик дочекују са по три победе у досадашњем делу такмичења.
„Оно што смо имали прилику да видимо и током припремног турнира у Опатији, на утакмици против Цибоне, јесте да је то веома млада екипа која игра агресивну кошарку и која је у прва три кола показала квалитет који има. Спремамо се и пробаћемо да одиграмо најбоље што можемо имајући у виду и ту припремну утакмицу коју смо играли против њих на турниру у Опатији“, рекао је тренер Партизана Жељко Обрадовић.
„Види се да имају изузетно добру хемију у тиму, види се да у сваком тренутку знају шта хоће“, додао је тренер црно-белих.
„Наравно, то је заслуга и њиховог тренера и свих тих младих играча који играју са великом жељом, а на нама је да се кроз још два тренинга припремимо и одиграмо најбољу могућу утакмицу“, закључио је Обрадовић.
Тренер кошаркаша Цибоне Владимир Јовановић очекује квалитетан меч у дербију четврте рунде.
„Сигурно да је Партизан велики противник и да ће ово бити добра утакмица, ми смо једине непоражене екипе у досадашњем делу такмичења што утакмици додаје још једну посебну драж. Свесни смо њихових квалитета и снаге, знамо да су они екипа која је сложена за највише циљеве. Ми смо радили као и до сада максимално колико знамо и можемо. Одиграћемо храбро и јако, да покажемо сав таленат и квалитет који имамо и надамо се да ћемо након утакмице бити задовољни“, рекао је Јовановић.
Јокић из првог реда гледао магију Алексеја Покушевског /видео/
Звезда гранитном одбраном разбила Жалгирис
После Калинићеве изјаве о Космету огласиле се Делије: „Ово је последње упозорење“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала