Милош Биковић са Италијанима доводи Џонија Депа у Србију /видео/

© AP Photo / Alastair GrantГлумац Џони Деп испред суда у Лондону
Глумац Џони Деп испред суда у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Прослављени холивудски глумац Џони Деп долази у Београд 19. октобра поводом промоције првог анимираног серијала, произведеног у Србији у продукцији компаније “Архангел диџитал студиос“ Милоша Биковића, а који је креирао италијански студио „Јерволино Студиос“ (ИЕС).
Овом приликом компанија ИЕС ће и свечано отворити свој студио у Београду.
„Веома сам срећан због тога што сам, упркос непредвиђеним дешавањима у свету, успео да одржим обећање које сам дао прошле године, а то је да ће Џони Деп доћи у Београд, и то као наш гост“, рекао је Андреа Јерволино, директор и оснивач продуцентских компанија „Јерволино анд Лејди Бакарди ентертејмент" и „Јерволино Студиос“.
„Једва чекам да заједно са њим и Милошем Биковићем, као нашим стратешким партнером, представимо јавности у Србији оно на чему смо радили у протеклих годину дана“, навео је италијански продуцент.
Током београдске посете 19. октобра, Џони Деп, Андреа Јерволино, Лејди Моника Бакарди (суоснивач италијанских компанија) и Милош Биковић представиће јавности свој најновији заједнички пројекат, реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.
Ово је наставак дугорочне сарадње коју Џони Деп има са филмском и телевизијском продукцијском кућом „Јерволино енд Лејди Бакарди ентертејнмент“, матичном компанијом „Јерволино Студиос“ из Србије.
Славни глумац је играо у запаженом дугометражном филму ове продукције - „Чекајући варваре“ (2020), рађеном по истоименом роману јужноафричког нобеловца Џона Максвела Куција, који је написао и сценарио.
Режију је потписао истакнути колумбијски редитељ Сиро Гера, у свом првом остварењу на енглеском језику, док су главне улоге играли Џони Деп, Роберт Патинсон и Оскаровац - Марк Рајланс.
Холивудски глумац је давне 1992. године играо у независном америчком филму „Аризона Дреам“ нашег редитеља Емира Кустурице, и касније (2009) је био гост на фестивалу „Кустендорф“ на Мећавнику.
© AFP 2023 / MILOS CVETKOVIC Џони Деп са Кустурицом у Дрвенграду
Џони Деп са Кустурицом у Дрвенграду - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Џони Деп са Кустурицом у Дрвенграду
Прва сезона првог анимираног серијала креираног у Србији, састављена од 54 епизоде најквалитетнијег садржаја за децу и све љубитеље анимације, биће ускоро доступна на стриминг платформама широм света, најавили су из продукције.
На стварању серијала је у претходних годину дана радило више од стотину уметника и креативних стручњака из „Јерволино Студиос-а“ у Београду и Новом Саду, док његову продукцију потписује партнерска кућа - „Архангел Диџитал Студиос“, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала