- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал на ивици: „Не знам када ћу поново играти тенис“

© FILIPPO MONTEFORTEРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Рафаел Надал, великан шпанског тениса, и даље се опоравља од интервенције због које је пропустио велики део сезоне. „Бик са Мајорке“ забринуо је навијаче након што се последњи пут обратио јавности поводом свог повратка за који није сигуран када ће се догодити.
Након што је поражен од Новака Ђоковића у полуфиналу Ролан Гароса, Рафаел Надал одиграо је само још турнир у Вашингтону и завршио сезону због Милер - Вајсове болести .
Шпанац се са тим здравственим проблемом бори од 2005. године, али стопало је поново почело да прави проблем након Отвореног првенства Француске.
Надал је у неколико наврата објашњавао да није очекивао да ће након интервенције храмљати, а сада је поново обавестио јавност о томе како напредује опоравак.
Не знам када ћу поново играти тенис. Радим напорно сваког дана, пратим посебан план са јасно одређеним циљевима. Нећу вам сада рећи који су то циљеви јер постоје ствари које не могу сасвим да контролишем. Али, верујем да ће се ствари позитивно развијати и да ћу моћи да се такмичим. Радим напорно како бих се опоравио и како бих могао да играм на високом нивоу“, објаснио је за шпанске медије некада први тенисер света.
„Желим потпуно да се опоравим“, закључио је Надал.
С обзиром на то да је пре само месец дана „краљ шљаке“, објаснио да ситуација са повредом није како је очекивао тешко је прогнозирати када би могао да се врати на терен.
Због проблема са стопалом, Надал је пропустио Вимблдон, Олимпијске игре, Мастерсе у Канади, Синсинатију, Индијан Велсу и УС опен.
Листа ће се проширити јер Надал неће играти ни у Паризу као ни на завршном Мастерсу у Торину.
У тениском свету подељена су мишљења. Једни верују да Надал може наредне сезоне до још једног трофеја са Ролан Гароса, док други сматрају да ће се тениски великан тешко вратити новим пехарима.
Пољска тенисерка Ига Швјонтек током финала против Каролине Плишкове у Риму - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
За рођендан „добила“ Надала: Мислила сам да ћу да замуцкујем
Александар Зверев слави освојен поен у дуелу против Ендија Марија у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
СПОРТ
Спектакл – Зверев после после драме и „прозивки“ избацио Марија!
Дијего Шварцман, аргентински тенисер - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2021
СПОРТ
Невероватан поен „тениског Марадоне“ и преокрет – с нулом! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала