- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Републике Српске поднела кривичну пријаву против директора Агенције за лекове БиХ

© Sputnik / Александар МилачићВлада Републике Српске у Бањалуци
Влада Републике Српске у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Влада Републике Српске упутила је данас кривичну пријаву Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци, против Александра Золака, директора Агенције за лекове и медицинска средства БиХ, због извршеног кривичног дела злоупотреба службеног положаја или овлашћења.
У пријави се, између осталог, наводи да Золак, дужи временски период, почев од 24. септембра, у континуитету користи сваку прилику укључујући медијски наступ на територији Републике Српске и БиХ како би износио нетачне, двосмислене и непроверене информације као и информације које су супротне утврђеном чињеничном стању утврђеном од стране стручних институција.
Те информације односе се на употребу кисеоника у болницама и другим здравственим установама у Републици Српској у смислу да се уместо кисеоника који има медицинска својства за лечење пацијената користи индустријски кисеоник.
Золак је, наводи се даље у пријави, износио неистине иако је Влада Републике Српске одмах након појављивања у јавности поменутих дезинформација ангажовала референтну лабораторију из Србије која је извршила узорковање кисеоника који се користи у медицинским установама у УКЦ Српске и болници у Приједору, саопштено је из Владе Српске.
Резултати анализе и испитивања, како се подсећа, јасно су показали да се у обе здравствене установе користи кисеоник који испуњава све прописане услове за лечење пацијената и да чак има већи проценат медицинских карактеристика и својстава од оних који су стандард у фармакологији и медицини, пренео је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала