- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин гранит на руском фронту – лоше вести, историја и судар два света

© Sputnik / Михаил Сербин / Уђи у базу фотографијаКошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза)
Кошаркаши ЦСКА Москве: Ифе Лундберг (лево), Торнике Шенгелија (десно), Никола Милутинов (иза) - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2021
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде се у четвртом колу Евролиге састају руским гигантом ЦСКА из Москве, који ће бити ослабљен повредом Торникеа Шенгелије, најбољег играча другог и трећег кола такмичења, што би црвено-бели могли да искористе како би дошли до историјског тријумфа у судару два света – врхунског напада и гранитне одбране.
У петак од 19 часова (уживо уз Спутњик) састаће се руски и српски шампион, а фаворит ће бити популарни Армејци, који редовно доминирају против црвено-белих на домаћем терену.
У последњих седам дуела одиграних у Русији, још од 1999. године, победу је односио ЦСКА, док је Звезда једини тријумф у међусобним дуелима остварила у Београду 2016.
У овом дуелу, међутим, изабраници Дејана Радоњића имаће олакшицу у виду повреде грузијског крилног центра Торникеа Шенгелије, ове сезоне најбољег играча Московљана.
Шенгелија је у прва три меча постизао 21 поен уз шест скокова по мечу, али се после дуела са Зенитом пре два дана пожалио на бол у рамену.
Нешто касније се испоставило да Шенгелију очекује дужа пауза – од барем два месеца – а тренер Димитрис Итудис ће бити у додатном проблему јер неће моћи да рачуна ни на нашег Николу Милутинова, али ни на младог литванског бека Маријуша Григониса.
„Звезда игра на граници фаула, веома агресивно на оба дела терена. Већ су остварили две победе, једну у гостима и једну код куће, а до самог краја су били у игри за победу у Истанбулу против Фенербахчеа. Чека нас веома озбиљан противник“, обазрив је Итудис.
Црвено-бели ће и поред тога што је противник „десеткован“ имати највећи овосезонски изазов до сада, а на изазов ће посебно морати да одговори засад феноменална одбрана.
Радоњићева дефанзивна машина је успела да противнике у прва три кола сведе на само 61,5 поена у просеку, јер је од Фенера примила 61, од Макабија 61, а од Жалгириса 61 поен.
Сада им на мегдан излази други најбољи напад Европе са 83,7 постигнутих поена у просеку, па ће бити изузетно занимљиво видети чије оружје ће доћи до изражаја.
У том задатку и Звезди ће посао отежати повреде, са којима се бори од почетка сезоне, па тако и даље неће бити повређеног капитена Бранка Лазића, резервног центра Мајка Цирбеса...
„Надамо се да ћемо што пре изаћи из проблематике са повредама и да ћемо имати још играча на које можемо да рачунамо за следећи период, који је, такође, јако захтеван. Сигурно ћемо дати све од себе и покушати да одиграмо најбоље што можемо. Знамо против кога играмо, али желимо да изађемо на паркет и дамо максимум“, објаснио је Радоњић.
ЦСКА игра да одбрани домаћи терен, Звезда да забележи историјску победу у Москви.
ЦСКА ће покушати да једним од најбољим напада пробије Звездину гранитну одбрану.
Утакмица почиње у 19 часова, а уживо текстуални пренос пратите на Спутњику.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Звезда гранитном одбраном разбила Жалгирис
Можда су то само патике, али – коштаће 1.500.000 долара /видео/
Скандалозне одлуке Хрвата – „Убиј Србина“ кажњено са 2.500, а „Звездин упаљач“ са 15.100 евра!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала