- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Америчка флота после инцидента у Јапанском мору: Наставићемо да делујемо

CC BY-SA 2.0 / Mass Communication Specialist 3r / Амерички разарач "Чејфи" USS Chafee (DDG 90)
Амерички разарач Чејфи USS Chafee (DDG 90)  - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Команда пацифичке флоте САД оценила је да саопштење руске команде о томе да је амерички разарач покушао да повреди руску границу у Јапанском мору не одговара стварности. „Наставићемо да летимо, пловимо и делујемо где год нам то дозвољава међународно право“, поручују у америчкој војсци.
Подсетимо, руско Министарство одбране је јуче саопштило да је амерички разарач покушао да наруши државну границу Русије у Јапанском мору, али га је у томе спречио велики противподморнички брод Тихоокеанске флоте „Адмирал Трибуц“.
Руски брод је путем међународног канала за везу упозорио страни брод да су такви поступци недопустиви.
Истиче се да је амерички брод такође био обавештен да се налази у подручју затвореном за пловидбу због „артиљеријских паљби у оквиру заједничких руско-кинеских вежби 'Поморска сарадња 2021' које се одржавају од 14. до 17. октобра“.
Команда Пацифичке флоте, међутим, сматра да су акције разарача биле у складу са међународним правом.
„Саопштење руског Министарства одбране поводом интеракције два брода наших морнарица не одговара стварности...Интеракција два брода је била на професионалном нивоу и није престављала никакву опасност. Све време брод ‘Chafee’ је деловао у складу с међународним правом и обичајима“, истиче се у саопштењу команде Пацифичке флоте.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала