- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Амерички портал: Су-27 најбољи на свету

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЛовци Су-27
Ловци Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Руски авион Су-27 један је од најбољих ловаца четврте генерације на свету, пише амерички портал „1945“.
Предности ловца Су-27, направљеног пре око 40 година као конкурента америчким ловцима Ф-15 „Игл“ и Ф-14 „Томкет“, представљају наоружање, домет, брзина и покретљивост.
Аутор чланка подсећа да је овај руски авион направљен у неколико верзија. Између осталог, постоји Су-27М са побољшаном авиоником и палубна верзија – Су-27К (Су-33) за носач авиона „Адмирал Кузњецов“.
Часопис уверава да Су-27, остајући ловац четврте генерације, губи у неприметности у односу на америчке авионе пете генерације Ф-22 „Раптор“ и Ф-35 „Лајтнинг II“.
„Међутим, он има моћне моторе са вектором потиска и може извести неке маневре који би могли да представљају проблем за америчке невидљиве ловце“, констатује се у чланку.
Су-27 је борбени авион и један од најбољих бораца четврте генерације на свету. Има високу дуготрајност и велики капацитет за оружје, али му је слабост недостатак могућности избегавања радара. Аутор додаје и да овај „сухој“ није имао довољно борби да би се процениле његове карактеристике у случају борбе један на један са другим борбеним авионима, али амерички планери га морају озбиљно схватити приликом разматрања војних ваздушних могућности Русије.
Вишенаменски ловац Су-35  - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2019
Моћни и опасни: САД саставиле ранг-листу руских војних авиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала