- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак одустао, Руси испали – историја у калифорнијској пустињи!

© AP Photo / Andy BrownbillНовак Ђоковић и Данил Медведев
Новак Ђоковић и Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Први пут откад постоје турнири Мастерс серије 1000, у полуфиналу Индијан Велса неће бити ниједног тенисера који се налази до 25. места на АТП листи.
Написана је нова страница тениске историје, а међу ауторима налазе се сви тенисери који заузимају првих 25 места на АТП листи.
Први пут од 1990. године, односно од тренутка када постоје Мастерс турнири десило се да ће полуфиналисти на Индијан Велсу бити сви који су рангирани после 25. места.
Након што су испали Стефанос Циципас и Саша Зверев, за престижна два места у финалу Индијан Велса бориће се Камерон Нори који заузима 26. позицију, Григор Димитров који се налази на 28. месту, Николоз Басилашвили 36. рекет света и Тејлор Фриц који је 39. на АТП листи.

Ко је крив за то?

Када су Роџер Федерер и Рафаел Надал најавили да завршавају сезону јасно је било да ће главни фаворит на већини турнира па и у Индијан Велсу бити Новак Ђоковић који је на том турниру освојио пет трофеја у каријери.
Ипак, након пораза на УС опену Новак је одлучио да направи паузу и одустао је од тог Мастерса, што је човека који га је победио у Њујорку, Данила Медведева, ставило на прво место фаворита.
Новопечени Гренд слем шампион стигао је у Индијан Велс спреман да освоји титулу, али сачекао га је Григор Димитров, који се вратио на терен и савладао другог тенисера света.
Како је и Рус отпао, двојица тенисера добили су улогу фаворита, а то су Стефанос Циципас и Саша Зверев.
Грк је изашао на мегдан Басилашвилију, а Грузин није марио што му је противник трећи рекет света, већ га је после борбе у три сета елиминисао.
Чекало се да част најбоље рангираних играча одбрани тенисер руског порекла Саша Зверев. Све је водило ка победи четвртог на свету, имао је и две меч лопте, али онда се догодило велико изненђење.
Фриц је ставио тачку на нову страницу тениске историје након што је послао кући последњег великог фаворита.
Индијан Велс важи за „пети Гренд слем“, конкуренција је одувек била изузетно јака, али ове године догодило се више преседана.
Од тренутка када се Роџер Федерер појавио на тениској сцени, односно од 2000. године па све до 2021. никада се није догодило да ниједан члан „велике тројке“ не наступа у калифорнијској пустињи.
Очекивало се да ће то дати мотива млађим тенисерима који често нису имали прилику да дођу до изражаја на овако великим турнирима.
Ипак, Медведев, Циципас, Зверев, Рубљов, Беретини и остали играчи који се налазе на првих 25 места АТП листе нису искористили прилику, али су зато повратници попут Димитрова и играчи који су стигли 100 одсто спремни пронашли своја место у првим редовима битке за трофеј.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СПОРТ
Надал никад искренији: „Ђоковић је савршен и тенисер без мане“
Александар Зверев слави освојен поен у дуелу против Ендија Марија у Индијан Велсу - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СПОРТ
Самоуништење Зверева у Америци, шок и за Циципаса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СПОРТ
Новак је на одмору, а Британац је то искористио
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала