- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америчка суперзвезда губи 200.000.000 – јер неће да се вакцинише

© AFP 2023 / KEVORK DJANSEZIANАмерички кошаркаш Кајри Ирвинг
Амерички кошаркаш Кајри Ирвинг - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Кајри Ирвинг, један од најбољих плејмејкера света, одбија да се вакцинише и због тога ће бити ускраћен за додатних 200 милиона долара, саопштио је један од најугледнијих НБА новинара Шемс Чаранија.
Ирвинг, кошаркаш Бруклин Нетса, тема је број један у америчким спортским медијима јер не жели да се вакцинише против вируса корона, те самим тим није у могућности да игра утакмице пред домаћом публиком.
Град Њујорк пре неколико месеци издао је закон по ком је посећивање јавних места могуће једино уз потврду о вакцинацији, па то важи и за кошаркаше Нетса и Никса који играју утакмице у „Барклајс центру“ и „Медисон Сквер Гардену“.
Кајри Ирвинг и Денис Шрудер у сукобу - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
СПОРТ
Нови „инцидент“ америчке звезде – коштаће га 17 милиона долара?
Све док се не вакцинише, Ирвинг неће моћи да игра у Њујорку, а Бруклин Нетси саопштили су да неће бити на располагању тренеру ни на гостујућим мечевима, те ризикује да пропусти целу сезону.
Због тога ће изгубити 16.000.000 долара, пошто ће га Бруклин казнити за сваку пропуштену утакмицу на домаћем терену, а потенцијално на столу оставља и додатних 185.000.000 колико је требало да му износи нови уговор.
Нетси су желели да продуже сарадњу са Ирвингом, али ова ситуација знатно мења положај франшизе из Њујорка и амерички новинар Шемс Чаранија наводи да му Бруклин неће понудити сарадњу док се не вакцинише.
„Речено ми је да Кајри Ирвинг не планира да се вакцинише. Због тога је у опасности да изгуби око 200.000.000 долара. Уколико се не вакцинише Ирвинг ће пропустити целу сезону, а једина нада му је да сачека да Њујорк укине постојећи закон. Ипак, према моји изворима челници града не планирају да то учине у скорије време“, рекао је Чаранија за „Си-ен-ен“.
Ирвинг се у среду огласио преко званичног Инстаграм профила и тада је појаснио свој став.
„Нисам анти-ваксер. Једноставно се ради о томе шта је добро за моје тело. Нисам сигуран и то је у реду. Свестан сам последица. Чињеница је да нисам никога повредио, нити починио неки злочин“, рекао је Ирвинг и додао:
„Уколико желите да се вакцинишете, подржавам вас. Урадите оно што је најбоље за вас. Свако треба да ради оно што је најбоље за њега. Оно што ме чини тужним јесте што људи губе послове због ових мандата“.
Кајри Ирвинг није негативац, у суштини је добра особа, али тренутно води битку коју не може да добије и мораће да се вакцинише уколико жели да игра у Бруклин Нетсима.
Увек постоји опција трејда, пошто само у Њујорку и Сан Франциску важи правило о обавезној вакцинацији, те га можда будемо гледали у некој другој франшизи у наставку каријере.
Нови „инцидент“ америчке звезде – коштаће га 17 милиона долара?
Јокић из првог реда гледао магију Алексеја Покушевског /видео/
Јокић се овоме није надао – лет српског „једнорога“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала