Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Какав је план у Вашингтону договорен за такозвану косовску војску

© AP Photo / Visar KryeziuПрипадници косовских безбедносних снага на Косову
Припадници косовских безбедносних снага на Косову - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
Пратите нас
Портпарол америчког Министарства одбране потпуковник Антон Т. Семелрот изјавио је да се на састанку са представницима Министарства одбране Косова разговарало о безбедносној сарадњи и примени десетогодишњег транзиционог плана Косовских безбедносних снага, преноси Репортери.
Семерлот је рекао да је сврха састанака одржаних 14. и 15. октобра била да се разговара о продубљивању односа у области безбедности и спровођењу транзиционог плана Косовских безбедносних снага.
У саопштењу америчког Министарства одбране наводи се да је на састанцима било речи о пројектима чији је циљ да се побољшају практичне способности и интеракција Косовских безбедносних снага.
Наводи се да су на састанку министар одбране привремених институција у Приштини Арменд Мехај и подсекретар одбране САД Колин Кал разговарали о поновном потврђивању важности билатералних односа САД и Косова у области одбране.
Кал и Мехај су такође разговарали о регионалној безбедности, вежбама и доприносу међународним операцијама, пренео је Косово онлајн.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала