- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинар шокирао: Јокић није најбољи центар на свету /видео/

© AP Photo / Joe MahoneyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
Пратите нас
Угледни амерички новинар Крис Брусар сматра да Никола Јокић није најбољи центар на свету, те тако није сагласан са анкетом генералних менаџера НБА екипа који су у већини рекли да је српски кошаркаш број један.
НБА лига претходних дана објавила је традиционалну анкету у којој 30 генералних менаџера НБА тимова одговара на различита питања у вези кошаркаша, противничких тимова...
Кошаркаш Мега сокербета, Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 06.10.2021
СПОРТ
Српско име доминира у америчком истраживању – због Јокића, али и једног бисера
Једно од питања било је – ко је најбољи центар у НБА – и 63 одсто менаџера глас је дало српском кошаркашу Николи Јокићу.
Јокић је актуелни МВП лиге и сасвим је очекивано што је већина лига гласала за њега, међутим, Брусар сматра да то није истина и да је Џоел Ембид, центар Филаделфије, бољи кошаркаша.
„Знате да сам много пита бранио мој став овде у вези Јокића. Прошле године је био МВП, то је чињеница. Али, није бољи кошаркаш од Џоела Ембида. Ембид би прошле сезоне био МВП да је одиграо више утакмица“, рекао је Брусар и додао:
„Претпостављам да су генерални менаџери гледали доступност кошаркаша током сезоне, јер Јокић ретко пропушта утакмице. Прошле сезоне је одиграо сваки меч, док Ембид у каријери никада није одиграо више од 65 утакмица, чак ни толико, и то је једино објашњење које имам“.
Брусар је на крају претходне сезоне, када је велики број аналитичара ниподаштавао Јокића, био тај који га је бранио и говорио како заслужује да буде МВП, али сада је „променио плочу“.
„Јокић је сјајан, али Ембид је бољи поентер, сјајан је шутер са полудистанце, бољи је скакач, иако су ту близу, несумњиво је бољи дефанзивац и чак два пута више завршава на линије за слободна бацања него Јокић. Ембид је бољи, што не значи да Јокић није сјајан, али је Ембид је најбољи центар у НБА. Мислим да ће то и показати“, закључио је Брусар.
Јокић и Ембид прошле сезоне били су најбољи кошаркаши у лиги, али српски центар је био тај који је одиграо сваки меч и то је јако важно јер је екипа на свакој утакмици могла да се ослони на њега.
То није случај са Камерунцем и све док је тако тврдње Криса Брусара не могу бити тачне.
Мока Славнић: Многе сам открио, а сада не заслужују име да им поменем | Миљанов корнер
Мурали Петровића, Јокића и Дончића осветлали најпознатији кошаркашки кварт на свету /видео/
Српско име доминира у америчком истраживању – због Јокића, али и једног бисера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала