Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ново скрнављење стратишта у Јајинцима

© Фото : Спутњику уступио Музеј жртава геноцидаСтрељање у Јајинцима
Стрељање у Јајинцима - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
Пратите нас
Група хулигана данас око поднева више минута је турирала своја возила на електрични погон на самим масовним гробницама недужних жртава у Спомен парку у Јајинци, грубо реметећи достојанство гробног места наших страдалника, саопштио је Музеј жртава геноицида.
У Музеју кажу да је то још једна у низу забрињавајућих информација у вези са све учесталијим скрнављењима масовних гробница невиних цивила и припадника покрета отпора стрељаних и покопаних на стратишту из периода Другог светског рата код Београда.

Током претходних недеља Музеј жртава геноцида је са забринутошћу обавештавао јавност у вези са тиме како се масовне гробнице у оквиру стратишта у Јајинцима безмало свакодневно користе за пикник, спортске активности, шетање кућних љубимаца, организовање ауто трка, дечјих рођендана, али и као излетиште намењено сунчању и одмору.

Музеј поново апелује на грађане да се са дужним пијететом односе према овом месту страдања и покопа великог броја недужних цивила и припадника покрета отпора током Другог светског рата.
"Позивамо грађане да се уздрже од непримерених активности на стратиштима и губилиштима из периода Првог, а посебно Другог светског рата широм Србије. Скрнавећи гробове својих невино пострадалих предака скрнавимо сећање на
њих, обесмишљавамо њихову жртву, а себе осуђујемо на трајну срамоту".
Музеј позива оне који својим антицивилизацијским поступцима скрнаве гробно место десетина хиљада јајиначких страдалника да пажљиво погледају фотографију из прилога апела на којој је представљен тренутак погубљења само једне у бескрајном низу група наших предака који су брутално убијани баш у Јајинцима крај Београда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала