- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски космички брод са филмском екипом слетео на Земљу /видео/

© POOL / Уђи у базу фотографијаСлетање свемирског брода "Сојуз"
Слетање свемирског брода Сојуз - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
Пратите нас
Космички брод „Сојуз МС – 18“ са глумицом Јулијом Пересиљд, режисером Климом Шипенком и астронаутом Олегом Новицким након две недеље проведених на Међународној свемирској станици (МСС) – слетео је на Земљу.
Пре полетања екипа се поздравила са космонаутима који су остали на МСС, затим су прешли у свемирски брод „Сојуз МС – 18“ и обукли заштитна космонаутска одела.
Спуштање са орбите почело је у 4.14 по московском времену, у 6.42 је брод укључио моторе како би започео процес кочења, а падобран се отворио убрзо након што је апарат ушао у гушће делове атмосфере.
Посада је затим слетела у степе Казахстана, 148 километара југоисточно од града Жезказган.
Како је саопштено из руске свемирске агенције „Роскосмос“, цела екипа се осећа нормално и слетање је успешно изведено.
Посаду „Сојуза“ су дочекали војници централног војног округа, а ангажовано је 200 војника, 12 хеликоптера Ми-8МТВ5-1, три авиона Ан-26, шест возила-амфибија „Плава птица“ и још 14 специјалних возила.
Подсетимо, Клим Шипенко и Јулија Пересиљд су 5. октобра послати у орбиту заједно са космонаутом Антоном Шкаплеровом како би снимили први играни филм у космосу. Они ће у орбити провести 12 дана.
Детаљи радње филма се држе у строгој тајности. За сада је познато да се ради о драмском филму о докторки (Пересиљд) која има месец дана да се припреми за лет на Међународну свемирску станицу где ће спасавати некога од посаде.
Члены основного экипажа 66-й экспедиции на Международную космическую станцию перед стартом космического корабля Союз МС-19  - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
РУСИЈА
Филмска екипа слеће из космоса за мање од 24 сата, какав их поклон очекује?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала