- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски космонаут: На Свемирској станици неред после одласка филмске екипе

© Пресс-служба Роскосмоса / РКК «Энергия» / Уђи у базу фотографијаЕкипа филма "Изазов" на Међународној свемирској станици
Екипа филма Изазов на Међународној свемирској станици - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
Пратите нас
Руски космонаут Антон Шкапљеров саопштио је да руски сегмент Међународне свемирске станице (МСС) мора да се очисти због нереда који је настао након снимања филма „Изазов“, следи из преговора посаде са Земљом, преноси НАСА.
„Све је у реду, постало је слободније. Сада ћемо чистити. Две недеље ништа нисмо спремали. Неред у руском сегменту“, рекао је Шкапљеров стручњаку у Центру за контролу мисија у Подмосковљу.
„Сада морамо све ствари да вратимо на своје место. Све у свему, данас имамо много посла“, додао је он.
Свемирски брод „Сојуз МС-18“ са космонаутом Олегом Новицким, редитељем Климом Шипенком и глумицом Јулијом Пересиљд у недељу се вратио на Земљу са Међународне свемирске станице. Брод је слетео у Казахстан, 148 километара југоисточно од града Жезказган. Током 12-дневног боравка екипе на станици снимљен је први играни филм „Изазов“.
Директор руске свемирске агенције „Роскосмос“ саопштио је на свом налогу на Телеграму да је филмска екипа стигла у Русију.
„У 18.33 по московском времену (17.33 по средњоевропском) авион са космонаутима слетео је на аеродром Чкаловски. Сада наши лекари брину о њима како би их за неколико дана вратили у живот у условима земљине теже“, написао је Рогозин.
У „Роскосмосу“ су саопштили да ће они морати да прођу лекарски преглед и прођу програм научних експеримената и рехабилитације након лета.
Руска глумица Јулија Пересиљд - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
РУСИЈА
„Нисам желела назад“: Глумица Јулија Пересиљд испричала како је изгледало праштање са свемиром
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала