Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ко се није пријавио за помоћ, пријава од 15. до 30. новембра

© AFP 2023 / JEAN-SEBASTIEN EVRARDБанкомат
Банкомат - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
Пратите нас
У циљу континуиране подршке становништву услед пандемије ковида 19 Влада Србије омогућава свим пунолетним држављанима Србије, који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да до краја године добију новчану помоћ у износу од 30 плус 20 евра, изјавио је министар финансија Синиша Мали.
"Лицима која су стекла право на исплату помоћи у мају биће исплаћено најпре 30 евра у новембру, као други део помоћи из маја ове године, а потом и додатних 20 евра у децембру, по средњем курсу Народне банке Србије", навео је Мали на свом профилу на Инстаграму.
Како је рекао, корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција добиће новчану помоћ без подношења пријаве.
"Такође, сви грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, не треба поново да подносе пријаву јер ће им и допунска помоћ бити аутоматски уплаћена."
Остали пунолетни држављани Србије, са пребивалиштем на територији Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ, било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту, могу да се пријаве на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs у периоду од 15. до 30. новембра, објаснио је Мали.
Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће им заведена пријава чији ће статус моћи да провере на наведеном порталу.
Након обраде пријаве, пријављени држављани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна, навео је министар Мали.
Иначе, Мали је рекао да 1. новембра креће исплата помоћи од 30 евра свим грађанима који су се за то пријавили, пренео је јавни сервис.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала