- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачки министар: Односи са Русијом се закомпликовали

© Sputnik / Лола ЂорђевићХајко Мас
Хајко Мас - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
Пратите нас
Односи са Русијом постали су још компликованији након објаве Москве да затвара мисију у НАТО-у, изјавио је министар спољних послова Немачке Хајко Мас.
„То компликује ствари, а оне су већ биле компликоване. Немачка је у оквиру НАТО-а тражила дијалог са Русијом“, рекао је Мас новинарима након састанка министара спољних послова Европске уније, додајући да је Русија раније изразила спремност за преговоре.
Мас је подсетио и да је Алијанса потврдила спремност за дијалог позивајући на Савет Русија-НАТО.
„Спремни смо за дијалог, али морамо више узети у обзир да Русија очигледно није спремна. Ова одлука је више него жалосна“, констатовао је Мас.
Министар је напоменуо да ће ова одлука Москве „продужити ледено доба“ у односима између Русије и НАТО-а. Он је истако да је, будући да се НАТО бави безбедносним питањима, одлука Русије „веома неприкладна“ и да ће „озбиљно закомпликовати“ односе.
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да Москва од 1. новембра, као одговор на одузимање акредитација за осморо сарадника руске Мисије при Алијанси, обуставља рад свог сталног представништва при НАТО-у, као и главног војног представника.
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
РУСИЈА
Русија: Један од амбасадора чланица НАТО-а може да преузме улогу везе са Москвом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала