- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Прво је надмашио Новака, а онда је освојио трофеј каријере /видео/

© AP Photo / John McCoyИндијан Велс
Индијан Велс - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
Пратите нас
Британац Камерон Нори победник је овогодишњег Мастерса Индијан Велс, пошто је у финалу после преокрета савладао Николоза Басилашвилија резултатом 3:6, 6:4, 6:1.
Финални сусрет у калифорнијској пустињи трајао је сат и 51 минут, а Нори је тако повећао број победа ове сезоне, где држи рекорд са 47 тријумфа. Има их више од првог тенисера света Новака Ђоковића, који је наступио на далеко мање турнира ове сезоне од Камерона.
Србин, као ни Рафаел Надал и Роџер Федерер није се појавио на Индијан Велсу, док су Медведев, Зверев и Циципас неочекивано рано елиминисани. Највише је из тога профитирао Камерон Нори јер је уз тенис живота који је одиграо стигао до трофеја каријера на турниру из серије 1000.
Британац је због свега приказаног у Америци ушао у финале као благи фаворит, али је Грузин био тај који је држао кључеве у рукама. Повео је 1:0 у сетовима, док је у другом након брејка имао предност 2:1.
Све је ишло ка томе да се бајка Камерона Норија завршава на последњем степенику и да ће трофеј припасти Николозу Басилашвилију, али... Није се предавао Британац јер је већ у наредном гему успео да поврати изгубљени сервис. Играло се гем за гем, све до десетог, када је Нори без изгубљеног поена на сервис противника успео да стигне до 6:4.
Био је то „окидач“ да Британац заигра фанатастично у трећем сету, где је фантастичним сервисима и сигурном игром успео лако да изађе на крај са Грузином и да слави са убедљивих 6:1.
Новак Ђоковић љуби грб Србије током АТП купа 2021. - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
За Ђоковића не постоји „не“ када зове Србија
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Поново се десило – Норвежани измислили Ђоковићеву изјаву о вакцинацији
Руски тенисер Андреј Рубљов у полуфиналу турнира у Сан Дијегу - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Крај руске бајке у Америци: „Плес“ до финала, али је трофеј остао сан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала