- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хаос у Холандији: Срушила се трибина, али песма није престала /видео/

© Depositphotos.com / PhanuwatNandeeФудбал
Фудбал - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
Пратите нас
Невероватне сцене са фудбалских терена из Холандије. Наиме, на утакмици НЕЦ Најмехен – Витесе, урушила се трибина с гостујућим навијачима, али на срећу није било повређених, а песма ниједног тренутка није престала.
Фудбалери Витесеа дошли су после меча до трибине са својим присталицама како би прославили минималну победу, где су сви заједно почели да певају и поскакују.
Како су у истом ритму скакали навијачи Витесеа то је проузроковало да попусти трибина и дошло је до њеног ломљења. Фудбалери су моментално почели да се хватају за главу када су видели шта се догађа пред њиховим очима, али на срећу последица није било.
Сви су се вероватно у први мах сетили Хилсбороуа и „Хејсела“ највећих трагедија у историји фудбала.
У Шефилду је 1989. године погинуло 96 људи, а преко 750 је повређено од последица притиска проузрокованог спровођењем превеликог броја људи у мали простор током меча ЛиверпулНотингем Форест у полуфиналу ФА купа.
Четири године пре тога, догодио се „Хејсел“ у Белгији 29. маја 1985. године у финалу Купа шампиона између Ливерпула и Јувентуса када се срушила трибина и погинуло је 39 навијача, док је више од 600 повређено.
На срећу, дешавања у Холандији била су бенигна, али је јасно да ће челници НЕЦ-а морати нешто под хитно да учине и да поправе трибину, као и да је додатно ојачају да се овакве сцене не би дешавале.
Када су дешавања на терену у питању, током 90 минута утакмице деветог кола Ередивизије Витесе је голом Николаја Фредериксена у 16. минуту стигао до три бода, те их сада има 16 и налази се на шестом месту на табели, док је Најмехен 11. са 11 освојених бодова.
Вања Милинковић-Савић против Наполија - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Србин одушевио против казнене експедиције из Напуља /видео/
Детаљ са утакмице Њукасл – Тотенхем - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Борба за људски живот – драма на трибинама усред меча /видео/
Сергеј Милинковић-Савић Лацио - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2021
СПОРТ
Другарска шала се претворила у хаос – било је и суза /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала