- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После Ђоковића – „експлозија“!

© SARAH STIERНовак Ђоковић и Талон Грикспор на УС опену 2021.
Новак Ђоковић и Талон Грикспор на УС опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 18.10.2021
Пратите нас
Мало познати холандски тенисер Талон Грикспор иза себе има најбоље три недеље у животу, барем што се професионалне каријере тиче, а све је кренуло од пораза од Новака Ђоковића на УС опену, пошто је након тога освојио три турнира у низу и поставио рекорд.
Грикспор је 3. септембра ове године изгубио од Ђоковића у другом колу УС опена, али одиграо сасвим солидан меч у којем је освојио седам гемова, што није толико мало када се узме у обзир против кога је играо.
Након тога је уследила пауза од скоро две недеље, па победа у Дејвис купу против Уругваја. Када је тада савладао Мартина Куеваса ни сам Грикспор вероватно није очекивао да ће то бити први тријумф од 16 у низу у наредне три недеље.
Грикспор је затим освојио челенџер у Мурсији, а затим се преселио у Италију где је освојио и прво и друго издање турнира у Напуљу, везавши 15 победа уз само пет изгубљених сетова.
То не само да му је донело новац и АТП бодове, већ и ренкинг каријере, па се од овог понедељка налази на 89. позицији, што ће му донети боље позиције пред турнире из серије 250, 500, па и квалификације за Мастерсе, те потенцијално директан пласман на гренд слемове.
Двадесетпетогодишњи Холанђанин се пласманом у Топ 100 придружио следећим играчима који су то успели да изведу ове сезоне: Ботик ван де Сандшулп, Џенсон Бруксби, Бенжаман Бонзи, Брендон Накашима, Артур Риндерне, Карлос Акларас, Лоренцо Мусети, Аслан Карацев и Себастијан Корда.
Грикспору трећи челенџер у низу није донео само трећу титулу из ове категорије текуће сезоне, већ укупно шесту, пошто је раније током године био најбољи и у Прагу, Амерсфорту и Братислави.
Тиме је изједначио рекорд од шест челенџер титула у једној сезони, а пошто је до краја 2021. остало још неколико месеци, врло је могуће да ће ускоро постати апсолутни рекордер.
Вреди истаћи и да су сва три челенџера која је „везао“ била играна на шљаци, од звучнијих имена која је имао за противнике савладао је Роберта Карбаљеса Баену, Стефана Траваљу, Блажа Ролу, нашег Миљана Зекића...
Аустралијски министар (ин)директно упутио апел Ђоковићу
Надал на ивици: „Не знам када ћу поново играти тенис“
Медведев донео нове добре вести Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала