- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Тестирање хиперсоничног оружја у Кини не представља претњу за Русију

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаХиперсонична ракета "Кинжал"
Хиперсонична ракета Кинжал - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Кремљ сматра да Москва тестирањем хиперсоничног оружја не крши своје обавезе о контроли наоружања, а тестирање хиперсоничног оружја у Кини не представља претњу за Русију.
„Русија ни на који начин не превазилази оквире својих међународних обавеза у области контроле наоружања и предузима мере које имају за циљ обезбеђивање њене безбедности у светлу дејстава које предузимају Сједињене Америчке Државе у оквиру програма за противракетну одбрану“, рекао је Песков, коментаришући забринутост САД због тестирања хиперсоничног оружја у Русији.
„Овде се све ради транспарентно и из јасних разлога“, рекао је Песков.
Упитан да ли је Русија забринута због испитивања хиперсоничног оружја у Кини, Песков је рекао да није.
„Имамо партнерске односе са Кином, Кина развија своје оружане снаге, системе наоружања, такође без прекорачења међународних обавеза“, закључио је портпарол.
Британски лист „Фајненшел тајмс“ је, позивајући се на неколико неименованих извора, објавио да је Кина у августу тестирала нове свемирске способности са хиперсоничном ракетом у орбити, као и да је то изненадило америчке обавештајне службе. Касније је портпарол кинеског Министарства спољних послова Жао Лиђијан демантовао ове наводе и рекао да је у питању била проба свемирске летелице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала