- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Објављен снимак ухапшеног за убиство британског политичара /видео/

© AP Photo / Aaron ChownБритански посланик Дејвид Ејмс је више пута избоден ножем за време састанка са бирачима у Методистичкој цркви
Британски посланик Дејвид Ејмс је више пута избоден ножем за време састанка са бирачима у Методистичкој цркви - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Телевизија Скај њуз објавила је снимак надзорне камере која је снимила ухапшеног за убиство конзервативног британског посланика Дејвида Ејмса.
На снимку се види, како преноси Скај њуз, Али Харби Али, 25-годишњи британски држављанин сомалијског порекла, који је осумњичен да је Ејмса убио ножем.
Харби Али, како се види на снимку надзорне камере, хода улицом у зеленој јакни и носи наочаре и ранац на десном рамену.
Алија је снимила надзорна камера из оближње продавнице, а сумња се да је у тренутку када је снимљен ишао према железничкој станици Госпел Оак.
Наводи се да је снимљен у петак ујутро, неколико сати пре убиства.
Али је живео недалеко од цркве у којој је убијен британски посланик, а полиција сада покушава да утврди све околности убиства, као и шта се догађало у сатима пре самог чина.
Дејвид Ејмс је више пута избоден ножем нешто после поднева за време састанка са бирачима у Методистичкој цркви у Ли-он-Сију.
Полиција Велике Британије је ово убиство прогласила терористичким чином, а Харби Али је ухапшен одмах након напада на лицу места.
Дејвид Ејмс - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СВЕТ
Полиција: Убиство британског посланика терористички напад
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала