Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Могуће нове акције косовске полиције

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да су нове акције косовске полиције могуће с обзиром да на политички пораз који је Приштина доживела додајући да ће Србија бити спремна на то.
"Надам се да ће разум и рационалан приступ превладати код дела људи у Приштини, иако је тешко на то рачунати после овог политичког пораза који су доживели и плашим се да ће поново тражити излаз за своју нелагодну ситуацију", казао је Вучић.
Додаје да Београд мора да буде спреман за то и да очекује јер оно што су неколико пута понављали у Приштини јесте да им не пада на памет да испуњавају обавезе из Бриселског споразума и да формирају заједницу српских општина.
"Ми ћемо да чекамо да видимо шта ће да каже Европа. Сит сам, као и грађани Србије, свих врста лицемерја и споља и из Приштине, не знам шта би свему томе могло да се дода", казао је председник Србије данас у Алексинцу

Поштујемо Дејтонски споразум, не оно супротно од њега

Вучићје поновио да Србија подржава Дејтонски мировни споразум и све што је у складу са њим, а да све што је супротно од њега неће подржати.
"Све што се договоре три конститутивна народа подржаћемо, све супротно томе нећемо. За нас је најважније да чувамо мир и стабилност јер без тога нема инвеститора. Поштујемо интегритет БИХ, онако како поштујуемо интегритет Републике Српске у оквиру БиХ", рекао је Вучић.
Како је додао и то је баш у складу са Дејтонским споразумом.
Он је тако одговорио на питање о најави члана председништва БиХ Милорада Додика да ће скупштина РС донети сет закона о врацању надлежности РС што би подразумевало формирање војске и безбеднсне службе...
На питање какви планови стоје иза серијског изазивања немира у јужној српској покрајини у емисији „Нови Спутњик поредак“ одговарају некадашњи шеф дипломатије СРЈ Владислав Јовановић и аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић:
Зграда УНМИК-а на Косову - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2021
СРБИЈА
Циљ Америке и Британије је да укидањем мисије Унмика Косово прикаже као независну државу
Косовска полиција у северном Митровици - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
СРБИЈА
Свађа у ЕУ због насилне акције Приштине на северу Косова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала