Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Уводи се нови гранични прелаз

© Sputnik / Лола ЂорђевићГранични прелаз
Гранични прелаз - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Алекснадар Вулин изјавио је данас да се Предлогом закона о потврђивању споразума између Владе Србије и Савета министара БиХ уводи нови гранични прелаз Љубовија-Братунац.
Вулин је позвао посланике да подрже споразуме који су на дневном реду, рекавши да сваки споразум који се направи са земљама у окружењу јесте споразум који и нашим грађанима отвара могућности и даје им прилику да обављају своје обавезе једноставније.
"Споразуме које имамо са БиХ јесу споразуми који регулишу наше граничне прелазе и поред постојећих уводи се нови гранични прелаз Љубовија-Братунац", рекао је Вулин у Скупштини Србије.
Он је додао да споразум о пограничном саобраћају омогућава грађанима убрзану процедуру и лакшу сарадњу.
"Логично је да људи који живе са обе стране Дрине једноставније сарађују. Отварањем новог моста према неким местима ћемо скратити пут за 60 километара, а на мосту ће бити прва заједничка тачка прелаза", рекао је министар.
Објаснио је да то значи да грађани неће два пута морати да показују путну исправу.
Говорећи о споразуму са Аустријом о сарадњи у области заштите од катастрофа, Вулин је подсетио да је летос читава Европа горела и додао да није било српских ватрогасаца ситуација би, каже, била погубнија.
Према његовим речима, и у Србији је прошлог лета било више од 1.000 пожара, а катастрофа је избегнута захваљујући раду Сектора за ванредне ситуације.
"Имали смо катастрофе у Северној Македонији, Грчкој, а наш сектор је помагао на свим локацијама. Да није било српских ватрогасаца ситуација би била погубнија. Тамо где је стао српски ватрогасац пожар није прошао, ниједно дрво није страдало", подвукао је Вулин.
Он је додао да ће Србија, захваљујући председнику Александру Вучићу, врло брзо купити два противпожарна хеликоптера, наводећи да ће наша земља бити најопремљенија у региону.
"Хоћемо и моћи ћемо да помогнемо регион. Србија размишља регионално, не мислимо само о себи", рекао је Вулин.
Вулин је позвао посланике да подрже и Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању о војној сарадњи између Владе Србије и Владе Египта.
"Египат је моћна земља са изванредном војском која има традицију сарадње са нама. Ово је одлична прилика да их упознамо са нашом одбрамбеном индустријом", рекао је Вулин, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала