- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Аукција за увођење 5Г следеће године

© Depositphotos.com / MarkoAliaksandr5Г мрежа
5Г мрежа - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић изјавила је јуче да аукција за доделу фреквенција за увођење 5Г мреже у Србији неће бити расписана ове године и да расписивање треба очекивати до краја прве половине 2022. године.
Она је на пословном разговору са представницима Америчке привредне коморе у Србији навела да се са припремама за увођење 5Г мреже кренуло почетком прошле године, али да су оне због пандемије корона вируса одложене.
„Кренули смо у увођење, РАТЕЛ је упутио јавни позив за проверу заинтересованости мобилних оператора да учествују у аукцији и јуче смо од њега добили документ да су мобилни оператори који раде код нас изразили заинтересованост за даље учешће на овој аукцији“, рекла је министарка.
Нагласила је да је за Министарство важан прилив у буџет од увођења ове мреже али и да се она развија и улаже у њену инфраструктуру на терену, што ће омогућити коришћење мреже у индустрији, аграру, медицини и другим областима, преноси Танјуг.
Када је реч о критеријумима, рекла је да су три мобилна оператора која имамо довољна за наше тржиште и да се не види простор за нове операторе, а други критеријум ће бити временски рок у коме ће се улагати и инфраструктуру на терену.
Радови на Моравском коридору - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
ЕКОНОМИЈА
5Г ауто-пут у Србији: Британци дали гаранцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала