- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Џони Деп: Србија је савршена супротност Холивуду, имао сам срећу да упознам Кустурицу

© AFP 2023 / TIZIANA FABIЏони Деп
Џони Деп - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Холивудски глумац Џони Деп посетио је Београд на један дан и том приликом открио је новинарима да је фасцинаран људима у Србији, као и да му је рад на овим просторима далеко пријатнији него у Холивуду. Он је споменуо и свог пријатеља редитеља Емира Кустурицу који га је, како је нагласио, научио много о српској култури.
„Имао сам срећу да упознам српског редитеља Емира Кустурицу који ме је научио много о српској култури и повезао ме са њом. Постао ми је велики пријатељ - он и његова породица су чак бринули о мени кад сам се разболео. Људи овде су толико топли, срдачни, људи су ми омиљени од свега што сам видео у Србији“, признао је холивудски глумац.
Деп је истакао како је за њега рад у Србији након Холивуда право освежење јер јеорганизованији и далеко пријатнији.
„Овде се тако фино ради, свако зна шта је његов део посла и поштује радне обавезе. Сви улажу душу у оно што раде, пажња се посвећује детаљима. Мислим да је Србија савршена супротност Холивуду. Због тога сам сигуран да ће још много уметника и великих редитеља долазити овде да ради. Обожавам вашу културу, обожавам људе које срећем овде. Не налазим ништа осим истине, искрености и лепоте међу вама, добродушни сте и фасциниран сам тиме“, рекао је прослављени глумац.
Деп је у Београд дошао поводом промоције анимираног серијала произведеног у Србији „Пафини", у продукцији „Архангел студија“ глумца Милоша Биковића, а креираног у „Јерволино студиосу“ (ИЕС).
„Ова врста сарадње има неколико бенефиција за Србију. Пре свега, ово је развијање нове гране индустрије која овако организована и овако систематизована није постојала код нас. Затим, продукција као што је ова окупља младе таленте у Србији, уметнике који до сада нису имали прилике да раде на овај начин, са оваквом технологијом и да стварају садржај који ће се дистрибуирати на највећим светским платформама и тако промовисати Србију у свету. Имамо креативну индустрију, имамо уметност и имамо дигитализацију, то је све у једном и то је све што нам треба не само да бисмо ишли у корак са светом, већ и стварали нове тенденције и иницијативе“, изјавио је Биковић, а пренео Б92.
Он је открио да је холивудског глумца тек сада упознао, упркос сарадњи која траје годину дана.
„Ја сам га упознао сада, та сарадња се одвија преко наших заједничких партнера. Данас сам први пут имао прилику да га лично упознам и попричам са њим, заиста је приземан, скроман човек и сјајна особа“, рекао је он.
На питање хоће ли искористити познанство са Џонијем Депом да каријеру започне и у Холивуду, истакао је да то није немогуће.
„Немам тај план, али није искључено да се и то деси“, рекао је и закључио да је могуће да Џонија Депа у наредним годинама гледамо и у неком од наставака филма "Јужни ветар".
Током боравка у Бепграду Џони Деп састао се и са предсдедником Србије Александром Вучићем, премијерком Аном Брнабић и другима.
Џони Деп и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 19.10.2021
ДРУШТВО
Џони Деп у Србији: Прослављени глумац код председника /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала