- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички медији поново омаловажавају – кога, ако не Србина

© REUTERS / Isaiah J. DowningНикола Јокић МВП
Никола Јокић МВП - Sputnik Србија, 1920, 20.10.2021
Пратите нас
Пре него што је нова сезона почела, пре него што је Никола Јокић први пут истрчао на терен, омаловажавање и ниподаштавање српског кошаркаша од стране америчких медија већ је почело. Нова сезона, али ништа ново – нациљали су „лаку мету“.
Никола Јокић је протекле године више него заслужено освојио награду за најкориснијег играча регуларног дела сезоне, бележећи 26,4 поена, 10,8 скокова, 8,3 асистенције и 1,3 украдене лопте по мечу.
Иако је био испред свих у трци за МВП наградом, не само из статистичких већ и бројних других разлога, то амерички медији тада никако нису могли да прихвате.
Често су „измишљали“ друге МВП кандидате и посвећивали им неупоредиво више пажње него Јокићу, али, на крају – узалуд. Србин је постао МВП и наставио европску доминацију.
То, ипак, није донело момку из Сомбора поштовање које заслужује од одређеног дела америчких медија, па је непоштовање и ниподаштавање кренуло и пре него што је нова сезона почела, а Јокић је остао „лака мета“ – јер га у потпуности не занима шта они имају да кажу о њему.
НБА лига кренула је поново да се игра у ноћи између уторка и среде, а на паркету су били Бруклин Нетси и Милвоки Бакси, односно Ел-Еј Лејкерси и Голден Стејт Вориорси.
Јокића није било, али јесте Јаниса Адетокумба, којем је чувена медијска кућа „Ти-Ен-Ти“ поклонила Јокићеву награду за МВП-а, па недуго затим избрисала објаву са друштвених мрежа.
Да ли су из поменутог медија заборавили на прошлу сезону и Јокићеву доминацију, или су помешали ко је освојио МВП регуларног дела сезоне а ко финала, вероватно никада нећемо сазнати.
Овај гаф, веровали или не, није био највећи који су амерички медији направили пред почетак НБА сезоне, у којој ћемо Јокића гледати у ноћи између среде и четвртка у дуелу Денвера и Финикса.
Наиме, новинар Мајкл Вилбон – човек који води емисију у којој му је, поред осталог, посао да прича о НБА – скоро осам година након што је Јокић драфтован и даље не зна како се он зове.
Ђоковић је имао више од шест асистенција по утакмици“, изјавио је Вилбон мислеића на Јокића, којег је искористио како би објаснио да то чак и он може, критикујући Кајрија Ирвинга.
У међувремену, на тренингу Денвера ствари су изгледале неупоредиво другачије.
Сем оних посвећених Нагетсима, остали медији нису претерано обратили пажњу на то шта се дешава у Колораду, као ни у животу Николе Јокића, који је недавно добио дете.
И док је на тренингу Филаделфија 76ерса тренер Док Риверс избацио Бена Симонса са терена и послао га кући, те га екипа суспендовала на једну утакмицу и одузела му сав новац који је досад од почетка сезоне требало да направи...
У Денверу се причало о – мењању пелена.
„Покушао сам да их променим, али... Направио сам... Неред. Хајде тако да кажемо“, била је једна о тема о којој су новинари причали са Николом, али и о којој је он причао са шефом стручног штаба своје екипе Мајклом Мелоуном.
Дошло се и до приче о томе како се Јокић осећа као актуелни МВП и да ли размишља о покушају да одбрани епитет најбољег на планети.
Новинар, међутим, није ни стигао да заврши питање, пошто је Јокић „улетео“ да брже-боље одговори.
„Брате, то ме буквално уопште не занима. Искрено“.
Тренер о Јокићевој изјави: Сви су толико проклето осетљиви
„Луди Србин“ је „стигао“ у Београд: „Он је једино што је мени остало из Америке“ /видео/
Амерички новинар шокирао: Јокић није најбољи центар на свету /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала